Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl şehir merkezinde kurban kesecek vatandaşlar için beş bölgede kurban kesim alanları oluşturuldu alanlar kurban kesiminin yoğun olduğu yerlere inşa edildi. Belediye Başkanı Kazım Arslan, Başkan Yardımcıları Şahin Kılınçaslan, Talip Karslıoğlu ve Serdar Açıkgöz Şeyh Osman Mahallesi’ndeki kurban kesim alanlarını inceledi.
Kurban kesim alanları hakkında bilgi aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu kurban kesim alanlarında vatandaşların hayvanlarını bağlayabilecek ve kesim işleminden sonra da hayvanların asılabileceği çengeller inşa ettiklerini belirtti. Kesim alanlarında temizlik için su ve hortum ayrıca çöp poşeti ve çöp konteynırlarının da konuşlandırıldığını söyledi.
Kesim alanında inceleme yapıp başkan yardımcılarından bilgi alan Kazım Arslan ise kurban kesmenin İslam dininde ayrı bir yeri ve güzel bir ibadet olduğunu ancak hijyensiz ve elverişsiz ortamlarda kesim yapıldığını zaman bu güzel ibadete gölge düştüğünü ifade etti.
Bunun önüne geçebilmek adına belediye olarak bayram öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını ve belirlenen beş alanda vatandaşların hijyenik ve temiz ortamlarda komşuluk ilişkileri içerisinde kurban kesebileceği alanlar oluşturulduğunu ifade eden Arslan “Kesim alanlarımızda her şeyi düşündük temizlik adına, hijyen adına her şey hazır. Her kesim bölgesine temizlik işleri personelimiz konteynırlar ve sızdırmaz çöp poşetleri koydu. Fen İşleri ekiplerimiz kesilen kurbanların kan ve benzer atıkları için hatlar oluşturdu. Yani çevreyi korumak ve temiz tutmak adına belediye ekiplerimiz  her şeyi hazır etti. Ben tüm hemşerilerime bu vesileyle bir kez daha hayırlı bayramlar diliyor, bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Kazım Arslan, inşa edilen kurban kesim alanlarının bayram sonrası ise belediye ekipleri tarafından çocuklar için basketbol ve voleybol sahası olarak düzenleneceğini ve alanları da bu şekilde tasarladıklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim