Aydıncık Halk Eğitim Müdürü Erol Ateş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada İlçe Halk Eğitim Merkezinin meslek edindirmeye yönelik kurslara devam ettiğini belirterek, ''Gençlerimize meslek edindirmeye yönelik kepçe operatörlüğü kursu açıldı. Burada herhangi bir mesleği olmayan gençlerimiz kursu tamamladıklarında bir iş kapısını da açmış olacaklardır” dedi.
Kursa oldukça yoğun ilginin olduğunu ifade eden Ateş ,"2 ay devam eden kepçe operatörlüğü kursuna oldukça yoğun ilgi oldu. İlçemizde kurs öğreticisi olmadığından Çekerek Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi Tekneloji Öğretmenleri Cemil Özdemir ve Şükrü Varol tarafından 2 ay süren kursumuz yazılıda başarılı olan kursiyerlerimiz sertifikalarını aldılar. Kurs süresince “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında imzaladığımız işbirliği protokolüyle birlikte kepçeyi Aydıncık Belediyesi karşılamıştır” diye konuştu. 
Kursa katılan gençlerde kursun açılmasında emeği geçen hallk eğitim merkezi yetkililerine ve Aydıncık Belediye Başkanına teşekkür ederek," Biz gençler için kaçırılmayacak bir fırsat çünkü bizim bir mesleğimiz yoktu. Bu sayede en azından bir mesleğimiz olacak bu yönde iş bulma imkânına da kavuşmuş olacağız" ifadelerine yer verdiler. 

Editör: TE Bilişim