Yozgat'ın en büyük sorunlarından biri olan eski sanayi sitesinde kentsel dönüşümü başlattıklarını kaydeden Açıkgöz,  "Kentsel dönüşümde ilk temeli attık. bu bloğumuzda 32 daire bulunuyor. daha sonra ise projede bulunan 3+1 dairelerimizin de temellerini atacağız" ifadelerini kullandı.  
Açıkgöz,  projede şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek,  bin kişinin ibadet edebileceği cami inşaatının temel yerinin kazılmaya başlandığını da bildirdi. 
Resmi olarak toplamda 236 parsel üzerinde çalışma yapıldı ve 986 hissedar bulunduğunu dile getiren Açıkgöz,  şunları kaydetti; " 52 bin metre kare direk, 82 bin metre kare de dolaylı alanı kapsamakta. Şu anda sadece 2 bin metre kare bir alanda sıkıntımız var. Bu da 23 parsel ve 82 hissedarı ilgilendirmekte. Bununla alakalı da kamulaştırma davaları açılmış durumda. Birinci etapta hissesi bulunan vatandaşların hesaplarına paraları önümüzdeki günlerde yatırılacak." 
Proje kapsamında 4 blok 3+1, 4 blok 3+1 ve 1 blok ta 2+1 olmak üzere toplamda 9 blok yapılacağına değinen Açıkgöz, "Toplamda 297 adet konut, 59 adet iş yeri, bin kişilik cami, 16 tane iş ofisi kapalı otopark ile düzenli kentleşmeye örnek olacak projemizin  2018 yılında tamamlanması öngörülüyor. Konut ve iş yeri satışları için  başvurular ise henüz  başlamadı.  bu konu ile ilgili olarak ilerleyen günlerde siz basın mensupları aracılığı ile vatandaşlarımıza gereken bilgileri vermiş olacağız" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim