Yapımı yılan hikayesine dönen Yozgat Belediyesi tarafından yapılan girişimler sonucunda yüzde 60’ı Yozgat Belediyesi’ne yüzde 40’ı ise Eski Sanayi bölgesindeki 300’e yakın hak sahibine ait bulunan 80 bin metre karelik alanda Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanmaya başlanmış, ancak bazı hak sahiplerinin mahkemeye gitmesi sonucunda yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı. Yozgat Belediye başkanı Kazım Arslan’ın hissedarlar ile yaptığı görüşmeler sonrasında hissedarlar ile anlaşma sağlandı ve yeniden kentsel dönüşümün uygulanmasına karar verildi.

Anlaşma sonucunda Yozgat Belediyesi proje için kamulaştırma davası açtı. Yozgat Belediyesi’nin Eski Sanayi Bölgesi’ni mezbelelik durumundan kurtarmak için başlatmış olduğu Kentsel Dönüşüm Projesi arsa sahiplerinin bir kısmının konuyu yargıya taşımasıyla birlikte askıya alınmış ve mahkeme Yozgat Belediyesi’nin aleyhinde bir karar vermişti. Mahkemenin projeyi durdurma kararının ardından projenin uygulanabilmesi için devreye giren Belediye Başkanı Kazım Arslan, konuyu yargıya taşıyan hissedarlar ile yaptığı görüşme sonucu uzlaşıya vardıklarını ve projenin önündeki hukuki engelleri aştıklarını bildirdi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan 2014 yılında göreve geldiklerini hatırlatarak geçtiğimiz yıl içerisinde toplamda 17 proje başlattıklarını ve bu projelerin yaklaşık maliyetinin ise 170 Milyon Lira olduğunu kaydetti. Başkan Arslan projeler için ayrılan 170 Milyon Lira’lık kaynağın 150 Milyon Lira’sının Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm  Projesi için ayrıldığını ifade ederek bugüne kadar ise yaklaşık 10 Milyon Lira civarında bir harcamada yapıldığını söyledi.

Başkan Arslan, yargının belediye aleyhinde verdiği karar neticesinde bugüne kadar yapılan bütün işlemlerinde iptal olduğunu hatırlatarak “Biz yeniden tekrar kamulaştırma da buna dahil olmak üzere işlemleri başlattık. Buradaki asıl sorun ise yaklaşık 40 hissedar ile ilgiliydi ve onların konuyu yargıya taşımasından kaynaklı bir durumdu. Geçtiğimiz hafta biz onları çağırarak birebir görüştük ve anlaşma yolunu tercih ettik” dedi.

Kırk hissedar ile yapılan görüşmenin olumlu netice vermesinin akabinde Yozgat Belediyesi olarak kamulaştırma davalarını da açtıklarını belirten Kazım Arslan, konunun yargıya taşınmasıyla birlikte proje için hayli bir zaman  kaybedildiğine dikkat çekti. Arslan, “ Buradaki hak sahipleriyle birebir görüşme ve anlaşma  neticesinde. İnşallah kamulaştırma davalarımızı da açtık kısa bir süre içerisinde kaybettiğimiz zamanı telafi ederek Yozgat’ın merkezinde mezbelelik halde olan bu alanda kentsel dönüşümü gerçekleştirip Yozgat’ımıza yakışır bir mekan haline getirmiş olacağız” şeklinde konuştu. -İleri Gazetesi-
Editör: TE Bilişim