Yozgat halkının özellikle ramazan ayındaki etkinlikler ve Sürmeli Şenliği’nde tanıştığı Yozgat Belediyesi Kent Orkestrası yeni vizyonu ve performansıyla göz dolduruyor. Resmi törenlerde bando olarak hizmet veren ekip normal zamanlarda ise kent orkestrası kimliğiyle şehrin orta yerinde Cumhuriyet Alanı’nda vatandaşlara popüler müzikler ve şarkılar seslendiriyor.
Önceki gün Cumhuriyet Alanı’nda bir konser veren Yozgat Belediyesi Kent Orkestrası’nın bundan sonra mevsim koşullarına göre iki haftada bir konser vereceği belirtildi. Yozgat’ın kültürel ve sosyal kimliğini ön plana çıkarmak ve kente sosyal hareketlilik kazandırmak adına kurulan kent orkestrası Yozgatlı vatandaşlardan da büyük beğeni ve ilgi topladı.

Cumhuriyet Alanı’nda şefliğini Ercan Çopraşık’ın üstlendiği orkestra ilk olarak marş seslendirirken daha sonra ise dinleyicilere pop müzik türünden değişik şarkılar seslendirdi. Meraklı gözler ve ilgiyle izleyen vatandaşlar ise orkestraya tam puan vererek yoğun alkışlarda bulundu. Yozgat Belediyesi ise Yozgat’ın sosyal ve kültürel unsurlarını ön plana çıkararak şehir ruhu oluşturmak istediklerini ve bu doğrultuda da zaman zaman kent orkestrasının veya mehter takımının bu tür konserler verebileceğini ve Yozgat insanının sadece festival ve törenler dışında da bu tür sosyal etkinliklerle tanışacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim