Gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlarla Yozgat ekonomisine ve kentin istihdamına katkı sağladık ve öngördüğümüz yatırımlarla da sağlamaya devam edeceğiz. Kısa ve orta vadede geliştirdiğimiz yeni ürünlerin üretimi için 5 milyon liralık ayrıca bir yatırım ve sağladığımız istihdamı yüzde 20 artırma hedefimiz var” dedi.

Ayhan Eren, “Erensan sektörde yarım asrı geride bırakmış ülkemizin öncü ve kendi sektöründe lider markasıdır. Yozgat’daki 2 hollük fabrikamızı büyüterek bugün 5 hollük dev bir ağır sanayi üretim tesisine dönüştürdük. Ekonomi çevrelerince cari açığa reçete kabul edilen bir rol model olarak sunulan Atlantic Group ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık sayasinde Yozgat, üretim üssümüz haline geldi. Bu ortaklığın ardından Yozgat’dan gerçekleştirdiğimiz ihracat 100 ülkeye ulaştı. Dolayısıyla bu, Yozgat ekonomisine hem ihracat kazancı hem de istihdam olarak geri dönüyor” diye konuştu.

KENT EKONOMİSİNE KATKI

Erensan’ın Yozgat ekonomisine katkısına değinen Erensan’ın Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren, “Erensan Grubu olarak sektörümüzde ihracaatta öncüyüz. Dolayısıyla ülkeye döviz girdisi sağlıyoruz. Tamamı yerli hammadde kullanıyor olmamız ve istihdamı da katarsak ciddi bir katma değer yaratıyoruz diyebilirim. Yozgat’ta faaliyet gösteren fabrikamızla hem kentin iş gücünü kullanıyor hem de kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde Yozgat Valiliği ile birlikte düzenlediğimiz sektörümüze yönelik meslek edindirme kursaları ile kentin sosyal yaşamına da katkı sağlıyoruz” dedi.

YOZGAT İMZASI

 “Artık bundan böyle bütün üretim ve Ar-Ge yatırımlarımızı Yozgat’ta yapacağız” diyen Eren, “Gelecekte de kentin istihdamına ve ekonomisine daha büyük katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Dünya ‘Made in Yozgat’ imzalı kazanlar kullanmaya başladı. Yozgat işçisinin yaptığı ürün bugün İtalya’da Torino Hastanesi’nde , İngiltere Cambridge Üniversitesi’nde, Avusturalya’da insanların evlerinde, Afrika'da süt ürünleri üreten mandıralarında, Kazakistan'da yağ fabrikasında , Rusya'da şehirlerin ısıtılmasında, Meksika’da kozmetik fabrikasında  ve  yaklaşık 100 ülkede çalışıyor. Biz de bunu istikrarlı bir biçimde geleceğe taşımak istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim