Kaz yetiştiriciliği anlatıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi, bölgede kaz yetiştiriciliğinin geliştirilmesi yönündeki çalışmaları kapsamında, Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde çiftçilere kaz yetiştiriciliği konusunda bilgilendirmede bulundu.

19 Haziran 2021 Cumartesi 00:33
Kaz yetiştiriciliği anlatıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Boz, Karakeçili Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, ülkede kaz yetiştiriciliğinin cazip bir yatırım olduğunu söyledi. Kaz eti konusunda üretimin tüketimi karşılamadığına dikkati çeken Boz, ‘’Pazar sorunu da sözleşmeli yetiştiricilik ile ortadan kalktı. Sözleşme yapılması durumunda 40-45 günlük civcivler 65 liraya, anaçlar ise 140 liraya yetiştiricilere veriliyor. Kazların yaklaşık 12 hafta gibi bir dönemde yetiştirilip kesiminin yapılması gerekiyor. 12 haftadan sonra yem tüketimi çok olup, et verimi aynı oranda artmıyor. Ülkemizde yerli ırkın yanında Avrupa ve Uzak Doğu kökenli kazlar da bulunuyor’’ dedi. Toplantıya, merkez ve köylerdeki çiftçiler katıldı. (aa)

Son Güncelleme: 18.06.2021 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.