Yozgat Valisi Abrdülkadir Yazıcı, kaymakam ve Özel İdare görevlilerinin katıldığı Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi doğrultusunda yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirildiği toplantıya başkanlık etti. Bu yıl KÖYDES kapsamında 7 milyon 314 bin lira ödenek karşılığında 391 kilometre köy yolunun yapıldığını belirten Vali Yazıcı, ''Bu ödeneğin etkili ve verimli bir çalışmayla en yüksek verimde kullanıldığına inanıyorum. Çalışma sezonu başlamadan yaptığımız plan ve program doğrultusunda sezona hazır bir şekilde girilmiştir'' dedi.
Köylerde yaşayan vatandaşların yaşam standartlarını en üst seviyelere taşımak için herkesin üzerine önemli görevlerin düştüğüne vurgu yapan Vali Yazıcı, ''Bu yıl 79 kilometre birinci kat, 291 kilometre ikinci kat olmak üzere toplam 391 kilometre asfalt yaptık. Kaymakamlarımızdan köylere yapılan çalışmaları yakından denetlemeleri gerekmektedir. Köy yollarını hem yapım aşamasında hem de yapım aşamasından sonra da denetleyin. İlçelerimizdeki yollarımızı bozan vatandaşları az çok bellidir. Bu vatandaşlarımıza gerekli cezai işlemleri uygulamaktan çekinmeyiniz'' uyarısında bulundu.
Daha sonra kaymakamlar söz alarak, ilçe bazında yürütülen KÖYDES çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu yıl yol çalışmasının yanında köylerin altyapılarına yönelik kanalizasyon, fosseptik çukuru, içme suyu ve köy içi parke taş çalışmalarının da yapıldığı kaydedildi.

Editör: TE Bilişim