Kaymakam Ahmet Yıldız toplantıda yaptığı konuşmada Akdağmadeni ilçesinde göreve başlayalı üç hafta olduğunu belirterek, bu süre içerisinde Akdağmadeni’ni tanımaya çalıştığını söyledi. İlçeye bağlı köylerin genel sorunlarını tespit edip öncelikle bu sorunları çözmeye çalışacaklarını belirten Kaymakam Yıldız, “Akdağmadeni İlçesinin geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu görüyoruz. Bu sebeple çalışmalarımızı ilçede tarım ve hayvancılığın gelişmesi yönünde sürdüreceğiz” dedi.
Kadışehri Kabalı Projesini gidip yerinde incelediklerine değinen Kaymakam Yıldız, “Kabalı projesi gerçekten çok güzel bir proje olmuş. Proje ile ilgilenen kurumla görüştük. Onlarda Akdağmadeni ilçemizde birkaç köyde incelemelerde bulunda ve rapor hazırlanıyor eğer rapor olumlu olursa Kabalı projesine benzer bir projeyi de ilçemizde kurabiliriz” diye konuştu.
Akdağmadeni ilçesine bağlı köylerde Köydes projesi kapsamında içme suyu olmayan köyün bulunmadığını vurgulayan Kaymakam Yıldız, “Köylerdeki atıl okulların değerlendirilmesini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı atıl olan okullara bakım yapmıyor. Bu sebeple bu okulları muhtarlar taziye evi,muhtarlık olarak kullanmak istiyorlar bu konuda da çalışmalarımız olacak.Köylerdeki cami,okul, sağlık ocağının bakımlarını yapacağız” şeklinde konuştu.
Akdağmadeni’ne yeterli başvuru olursa gelecek olan doğalgaz konusuna da değinen Yıldız,”Doğalgazın ilçeye gelmesi için 6 bin başvuru olması gerekiyor, şu ana kadar 300 başvuru olmuş, bu çok az bir rakam. Umarım ilçe halkı gereken hassasiyeti gösterir ve ilçemiz doğalgaza kavuşur” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim