Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Sosyal ve Kentsel Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Boğazlıyan Kaymakamlığı tarafından ilçeye kazandırılan iki adet spor, dinlenme ve oyun parkı hizmete açılıyor. İlçede belediye ve merkezi bütçeden sağlanan yatırımlara kaymakamlığın ORAN projeleri ile destek vermesi ilçe halkı tarafından da memnuniyetle karşılandı.

KAYMAKAMLIK’TAN PROJE

Boğazlıyan Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Kaymakamlık Proje ve Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan projelerin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye uygun görüldüğünü söyledi.
Projelerin uygulamaya başladığını kaydeden Dilsiz; “Boğazlıyan’ın daha yaşanabilir hale getirilmesi, sosyal ve kentsel kalkınmanın sağlanarak insanların birlikte yaşama kültürünün gelişmesi, sağlıklı yaşam için spor aktivitelerinin geliştirilmesi amacıyla yapılan çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından iki adet projemiz desteklenmektedir. Bunlardan ilkinde Cavlak Termal Havuz yanına çocuk oyun grubu, kondisyon aletleri, tartan zeminli yürüyüş parkuru yapılmıştır. TOKİ konutlarımızın olduğu bu bölgede ihtiyaç duyulan spor, dinlenme ve oyun parkının yapımı tamamlanarak özellikle Bahariye köyü halkı ve TOKİ konutları sakinlerinin hizmetine sunulmuştur. İkinci proje ile Boğazlıyan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu yanına yine çocuk oyun grubu, kondisyon aletleri, kamelya ve oturma bankları temin edilmiş ve sentetik çim saha etrafına kiremit irmiği esaslı yürüyüş parkuru yapımı tamamlanarak kadınların çocukların ve gençlerin kullanımına sunulmuştur” diye konuştu.
Proje kapsamında çelik çatılı seyirci tribünü, kapalı spor salonu zemininin kaplanması, fitnes internet erişim ve kitap okuma salonlarının yapılacağını belirten Kaymakam Dilsiz, şu bilgileri verdi: “İlçemizin gelişimine katkı sağlayacak bu tür yatırımlar ile sosyal ve kentsel bütünleşmenin sağlanması, ailelerin çocuklarıyla spor yapıp birlikte zaman geçirebilecekleri alanlar oluşturulması, sağlıklı ve sosyal bireylerin yetiştirilmesini hedeflenmekteyiz. Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı hibe ve fonlarından ilçemizin daha fazla faydalanması için Kaymakamlığımıza bağlı tüm kuruluşlarımızla çalışmalarımız devam edecektir.”

Editör: TE Bilişim