Piyasada tırnakçı olarak bilinen el çabukluğu ile para çalan iki kadının dolandırıcılık macerası Yozgat’ta bitti. Et alma bahanesiyle girdikleri kasapta, iş yeri sahibinin uyanıklığı sayesinde yakalanan kadınlar soluğu karakolda aldı.
    Edinilen bilgiye Kırıkkale’den Yozgat’a gelen iki kadın, bir çocuk kasaptan et alma bahanesiyle 100 TL’yi cebe atmaya çalışırken durumdan şüphelenen kasabın polise ihbarı ile bir dolandırıcılık olayı engellendi.
    Dün öğle saatlerinde Kardeşler Kasabı’na gelen kadınlar 1 kilogram et istediler. 22 TL ödemek için 200 TL para uzatan kadınlar, daha sonra etin pahalı olduğunu söyleyerek, itiraz ettiler. Verdikleri parayı kadınlara uzatan kasap, kadının el çabukluğu ile 100 TL’y avucunun içine saklayan kadını fark ederek durumu polise ihbar etti.
    Olay yerine gelen polis kadınları yakalayarak gözaltına aldı. Karakolda ifadeleri alınan kadınlar daha önce mahkemeye sevk edildi. Polis olayla ilgili soruşturmayı devam ettirirken dolandırıcıları uyanıklığı sayesinde fark eden Kardeşler Kasabı Sahibi Hüseyin Tokat, olayı gazetemize anlattı.
    Tokat; “Bir bayan ve bir çocuk geldi 1 kilo et istedi, 200 TL para uzattı bayan bende 22 TL para aldım ve para üzeri olarak 178 TL  uzattım. Sonra etin kilosuna itiraz eden bayan ben başka et istiyorum bu pahalı dedi,itiraz edince dış görünüşünden de şüphelendiğim bayana parasını uzattım kendi verdiğim para üzerini istedim. Tam bana uzatırken pratik bir şekilde tek 100TL’ yi avucunda sıkıştırarak diğer eline aldı. Bana 78 TL verdi eksik dediğimde bilmiyorum dedi bana bunu verdin dedi. Daha sonra gördüğümü söyledim tam parayı alırken bir bayan daha girdi içeriye. O da kıyma istedi bir kilo, kendi aralarında konuşmaya başlıyorlardı şüphelendim satmıyorum dedim dışarı çıkarlarken polise haber verdim ekipler hal içerisindeyken yakaladı bayanları ve götürdü. Haberlerde sık sık bu tür dolandırıcılıklar duyuyoruz. bizim başımıza da geldi şimdi. Tüm esnaf arkadaşlarımızın bu konulara duyarlı olmaları konusunda uyarmak istiyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim