Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ''Kariyer Danışma Merkezi'' tanıtım toplantısı yapıldı.

     Toplantıya, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Kaymakam Levent Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyeleri, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İhsan Şahin ve davetlilerin katıldı.

     Yozgat Valisi Necati Şentürk burada yaptığı konuşmada, AB'nin Türkiye'ye çifte standart uyguladığını, alıp alamayacaklarını kesin olarak söylemediklerini, buna rağmen Türkiye'nin birçok proje üreterek, tüm dünyada ekonomik kriz yaşanırken Türkiye'de ekonominin büyüdüğünü belirtti.

     Vali Şentürk, ''Geçen yıl ülkemiz dünya ikincisi oldu. Amerika dahil tüm dünyada işsizlik büyürken, ülkemizde bu sayı iniyor. İşsizlik azalıyor. Bu bize Allah'ın bir lütfu. Bu milletimizin fedakarlığı, yöneticilerimizin çalışkanlığı, sivil toplum örgütlerinin katkısı ile olmuştur'' dedi.

            Geçtiğimiz günlerde MTA yetkilileri ile jeotermal kaynaklar konusunda bir protokol imzalandığını, 10 eleman ile araştırma yapılacağını vurgulayan Vali Şentürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

     ''Bu gün burada tanıtımını yaptığımız Kariyer Danışma Merkezi Projesi ile amaçlanan gençlere meslek, iş ve kariyer beklentileri konusunda rehberlik hizmeti sunarak, iş bulma süreçlerini kolaylaştırmak ve böylece gençlerin istihdam edilebilirliğine katkıda bulunmak.

            Projenin hedef grubu Bozok Üniversitesi son sınıf öğrencisi. 3 bin 499 öğrenci ve Yozgat İş-Kur'a kayıtlı yüksekokul ve üzeri eğitim seviyesine sahip 18-29 yaş arası 952 işsiz genç olarak belirlenmiş. Projeyle Bozok Üniversitesi son sınıf öğrencisi ve yeni mezun 75 işsiz gence rehberlik hizmeti sunarak, okuldan iş yaşamına geçişlerini hızlandırmak amaçlanmakta. Böylelikle 75 işsiz gencin istihdam edilebilirliklerinin artması sağlanacak. Ayrıca Kariyer Danışma Merkezi Projesi ile Sorgun'da faaliyet gösteren işletmelerin nitelikli eleman temini kolaylaştırılarak, verimlilik ve gelişim düzeylerine katkı sağlanacak.''

     Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ise, üniversitelerin başlıca görevinin nitelikli işgücü yetiştirmek olduğunu, bunun içinde çeşitli kuruluşlarla işbirliği yapması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:''İlimizin kalkınmasında üniversitemizin öncülük etmesi gerektiğini hepimiz çok iyi biliyor ve bunun için çeşitli projeler hazırlıyoruz. Erdoğan Akdağ Kampüsünde iki önemli projemiz ihale aşamasındadır. Bunlardan bir tanesi Teknopark projesi, diğeri ise Merkezi Araştırma Laboratuvarı projesidir. Bunların ikisi 20 milyon liralık projedir. Bunlar çok ciddi yatırımlardır. Bu projeleri işbirliği içinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu projede de üniversitemiz üzerine düşeni yapacaktır.''

     Ortaklığını Bozok Üniversitesi ve Sorgun Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin yaptığı Projenin 10 Kasım 2010 tarihi itibariyle uygulanmaya başlandığı, 11 Eylül 2011 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim