Aralık ayında Bozok Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Toplumsal Dayanışma Kulübü bir etkinlik gerçekleştirdi. Yapılan bu etkinliğin amacı ise köy okullarına yardım toplamaktı. Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte birden fazla grup sahne aldı, müzik icra etti. Yapılan program ücretliydi, bilet satışı yapılmaktaydı. Programın biletli olduğunu duyduğumda ilginin ve alakanın da çok az olacağını düşünmüştüm çünkü maalesef bu tür programları ücretli ya da biletli yaptığınızda seyirci veya izleyici kitlesi oluşturmanız çok zordur, bizim insanımız maalesef bu tür etkinliklere ücretsiz yapılsa dahi pek katılım sağlamaz.
Ancak Toplumsal Dayanışma Kulübünün yaptığı etkinlikte salon ağzına kadar doluydu, demek ki herkes köy okullarına ufakta olsa bir katkı yapmak istemişti ve öğrencilerin ağırlıkta olması daha bir sevindiriciydi. Programda üniversiteli öğrencilerin verdiği coşkulu konser, Mustafa Koç’un keman dinletisi, Tasavvuf Müziği Sanatçısı Recep Kunduz’un albümünde okuduğu eserler geceye ayrı bir renk kattı. O gün herkes eğlendi, hüzünlendi, kulüp öğrencilerinin okuduğu şiirler milli duygularımızı okşadı, vatan sevgimizi perçinledi ve birbirimize olan ihtiyacımızın, birlikteliğimizin temelini sağlamlaştırdı. Son olarak Sürmeli Topluluğu sahne aldı ve birbirinden güzel Yozgat türkülerini seslendirerek kimi zaman oynattı, kimi zaman ağlattı.
Katılıma bakıldığında yukarıda da söylediğim gibi daha çok üniversite öğrencileri ve sayısı öğrenciden az vatandaş topluluğu vardı. Bunun dışında MHP Belediye Başkan Adayı Uğur Bektaş’ı görmüştüm programda, kulüp işini güzel yapmış ve destek alabileceği kimler varsa bu hayırlı iş için hepsinin kapısını çalmıştı. Yardım için yapılan o geceki etkinlikten sonra yardımlar toplandı, bir araya getirildi konsere katılım yoğun olunca elde edilen gelirle de çok sayıda öğrencinin ihtiyacı giderilmiş oldu. Aralık ayındaki konserden elde edilen gelirler ile salı günü Toplumsal Dayanışma Kulübü Başkanı Ali Aydın ve beraberindeki öğrenci arkadaşlar taşımalı eğitim veren ve içerisinde birden fazla köyün öğrencisinin eğitim aldığı Sarıfatma Köyü İlköğretim Okulu’na yardımları ulaştırdı. Toplumsal Dayanışma Kulübü kardeşlerinin bir nebze olsun ihtiyaçlarını giderdi ve yüzleri güldürdü. Büyüknefes Köyü’nün okulunu ise tadilattan geçirerek fiziki olarak iyileştirme sağlayacak kulüp.
Yapılan bu yardımlarla köy okullarında eğitim gören kardeşlerimiz üniversiteli abilerini, ablalarını tanıdılar, belki aralarında üniversite okuyup bu tür yardım faaliyetleri yapmak isteyenler oldu. Temelleri sağlam kardeşlik köprüleri kuruldu ve üniversiteli abileri, ablaları onlarında üşümemesi için gayret ve çaba gösterdi. Bu tür faaliyetleri, organizasyonları yapmak zordur emek ister, çaba ister, gece gündüz çalışma ister. O müzisyenleri bir araya getirip konser verdirebilmek, toplanan yardımları yerine ulaştırmak, hepsi birer çaba, gayret, içtenlik ve samimiyetin neticesinde olsa gerek. Ben buradan bu güzel ve hayırlı organizasyonda emeği ve çabasını esirgemeyen Toplumsal Dayanışma Kulübü Başkanı Ali Aydın’a konser gecesinde sahne alan Yozgat’ın kıymetli müzisyenlerine, yine etkinliğin gizli kahramanları olan kulüp üyesi öğrenci arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum. Konser sonunda hep bir ağızdan okunan “Türkiyem” isimli şarkının coşkusu ve yankısı hala kulaklarımda nice böyle güzel etkinliklerde buluşmak dileğiyle hoşça kalın.