Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman, Suriye Türkmenlernine yönelik başlatılan üçüncü yardım kampanyasına bir kez daha Yozgatlıların destek olacağını, kardeşlerini yalnız bırakmayacaklarına inandığını söyledi. 
“Dünya’nın neresinde bir Türk varsa derdi derdimiz, acısı acımızdır” düsturu gereği, Suriye Türkmenleri’ne yönelik üçüncü yardım kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız” diyen Küçükduman; 
“Suriye’de ilk olarak Esad rejiminin zulmüne uğrayan soydaşlarımız daha bu beladan kurtulamadan, şimdi de IŞID terör örgütü tarafından baskı altına alınmıştır. Yaşanan iç savaşta var olma mücadelesi veren soydaşlarımız, bugün ise IŞİD adlı terör örgütüne rağmen bölgedeki varlığını korumaya çalışmaktadır. Selçuklu Devleti’nin ve Osmanlı Devleti’nin bizlere yadigârı olan ve ülkemizin dışındaki tek resmi toprağımız Caber Kalesi’nin nöbetçileri, Suriye Türkmenleri’nin bir kısmı canlarını ve namuslarını korumak için ülkemize göç etmektedirler. Genellikle yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan bu göçmen soydaşlarımızın özellikle şehirlerin muhtelif yerlerinde ikamet edenleri ise oldukça zor şartlarda yaşamlarını idame ettirmeye çalışmaktadır. Tüm bu gelişmeler karşısında Türk Devleti’nin önceliği olması gereken soydaşlarımız, tıpki Irak Türkmenleri gibi kimsesiz bırakılmıştır. Kış mevsiminin de başlamasıyla oluşan ağır şartlara karşı soydaşlarımıza destek olmak;  yaşadıkları acıları ve karşılaşılan olumsuzlukları biraz olsun bertaraf etmek, soydaşlık bilincinin gereğini yerine getirmek adına bir yardım kampanyası daha başlatılmıştır” dedi. 
Ayni yardımlar şeklinde toplanacak kampanyanın detayları hakkında bilgi veren Küçükduman, Yozgatlı’nın da desteği ile toplanacak yardımların çadır kentler ve kamplarla birlikte,  muhtelif şehirlerimizde evlerde ikamet etmekte olan Türkmenlere ulaştıralacağını belirtti. 
Türkiye’de bulunan Suriyeli Türkmen soydaşlarımız için Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın il, ilçe ve beldelerde bulunan tüm temsilciliklerde bu yardımların toplanmasından ve organizesinden sorumlu olduğunu hatırlatan Duran Küçükduman; 
“Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın bilgi alabilmesi ve temsilciliklerimize yönlendirilebilmesi için bir Yardım Koordinasyon Merkezi oluşturulmuştur” diye konuştu. 
Kampanyaya destek olmak isteyenler; Gıda yardımı olarak: “Pirinç, sıvı yağ, toz şeker, bulgur, kuru fasulye, nohut, makarna, mercimek ve benzeri ürünlerle katkı sunabilirler.
Tekstil ürünü olarak; battaniye, çadır, mont, palto, kaban, pantolon, gömlek, pijama.
Diğer ihtiyaçlar; çocuk bezi,  oyuncak, kırtasiye malzemeleri, çocuk maması.
(Giysi yardımları kadın, erkek ve çocuk ayrı tasnif edilmek suretiyle yapılmalıdır.) 

Editör: TE Bilişim