Saraykent ilçesinde İl Hayvan Sağlığı Kurulu tarafından şap hastalığı nedeniyle karantina kapsamına alınan Saraykent Canlı Hayvan Pazarı yeniden açıldı.
     Saraykent Belediye Başkanı İdris Ögel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat genelinde görülen şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarının kapatıldığını hatırlatarak, hastalık tamamen söndüğü için hayvan satışlarının yeniden başladığını söyledi.
     Karantinadan sonraki ilk satış gününe besicilerin ve alıcıların ilgi göstermediğini belirten Ögel, ''Kapatma kararı hem çiftçimizi hem de esnafımızı ciddi anlamda sıkıntıya düşürdü.
    Bir daha bu tip karantinaya neden olacak hastalıkların yaşanmaması için belediye olarak canlı hayvan pazarına getirilen hayvanlar sıkı veteriner kontrolünden geçirilecektir'' dedi.
     Vatandaşların da bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini belirten Ögel, ucuz diye alınan hayvanların veteriner sağlık raporlarının bulunup bulunmadığına bakmalarını, şüpheli durumda ise hayvanları diğer hayvanlardan uzak tutmaları gerektiğini kaydetti.
     Ögel, yetkililerin kurban Bayramı öncesinde denetimlerini artırarak şehre sağlıksız hayvan sokmayacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim