Ülke genelinin büyük bir bölümünü etkileyen ve Yozgat’ta da akşam saatlerine kadar verilemeyen elektrik vatandaşların mum ve aydınlatıcılara yönelmesine sebep oldu. 
Dün birçok bölgede ve ilde yaşanan elektrik kesintisi sonucu Yozgatlı vatandaşlar mum ve aydınlatıcı lamba stoku yapmaya başladı. Yaşanan elektrik kesintisinin ne zaman giderileceğine dair somut bir açıklama yapılamaması sonucu vatandaşlar gündüz akşam karanlığına hazırlık yaptı. 
Akşam saatlerinde şehre elektrik verilmiş olsa da karanlıkta kalma korkusu yaşayan Yozgatlılar mum, ışıldak, şarjlı lamba gibi aydınlatma araçlarına yoğun ilgi gösterdi. Bazı dükkanlarda mum stokları tükenirken, esnaflar toptancılardan mum talebinde bulundu.
Özellikle öğrenci evlerinde kalan Bozok Üniversitesi öğrencileri sınav döneminde olduklarını ve kesintilerin uzaması durumunda mağdur olmamak adına mum stoku yaptıklarını belirtti. Öte yandan kentte kamu binaları ve bankalarda jeneratör bulunması nedeniyle hizmette aksama meydana gelmezken, kent merkezinde bazı esnaflarda gün boyu dükkanlarının önüne jeneratör kurarak işine devam ederken, jeneratörü bulunmayan bazı esnaflar ise dükkanlarını erken kapattı. 
Dün gün boyu yaşanan elektrik kesintisi sonucu jeneratörlerde kullanılmak üzere tonlarca akaryakıt tüketimi gerçekleştiği kaydedildi.
Editör: TE Bilişim