Son günlerde Türk Sağlık-Sen ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün karşı karşıya gelmesine sebep olan iddialara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son yaptığı basın toplantısı iddialara yanıt veren Halk Sağlığı İl Müdürü Mehmet Aktif Karaaslan’a Karagöz bir kez daha yanıt verdi.
“İddialarımın arkasındayım, ben itibarımı yalanlarla kazanmadım ki yalanlarla yok edeyim” diyen Karagöz;

“Basın açıklamasında iddia ettiğimiz konulara değinmeyip yıpratmak istiyorlar gibi ifadelerle geçiştirmeler yapılmıştır. Ayrımcılık yapılıyor işe geç gelen personellere hesap soruluyor, işe hiç gelmeyene ise tek kelime edilmiyor, görmezden geliniyor demiştik. Bu iddiamıza cevap olarak tek kelime edilmemiş. Gene görmezden gelinmiş haklılığımızı kamuoyu önünde tescillemiştir. Personeller toplanıp tehdit ediliyor iddiamıza cevap verilmemiştir. Bu konuda da iddiamızı tescillemiştir. Başkan yardımcımızın odasında üzerine yürüyerek sendikanın da, üyelerinin de ifadesi için tek kelime dahi edilmeyerek ettiği hakareti kabul etmiştir. Anketi yalnızca bizim müdürlüğümüzde yapıyorlar diğer iş yerlerinde yapmıyorlar bunun ise art niyetli bir davranış olduğunu vurgulamaktadır.  İyi de diğer iş yerlerinde bu türden bir rahatsızlık yok, rahatsızlığın olmadığı yerde ne diye anket yapalım. Amacımızı da açıklamıştık. Sonuçlarını kendisi ile paylaşıp çözüm aramaktı. Değilse bizim hiçbir zaman hiçbir idareciye karşı art niyetimiz olmadı, olamaz. Çünkü bizim üyemiz sizin de personeliniz, yani paydamız ortaktır. Bizler mutlu çalışan mutlu üye anlayışı ile hareket etmekteyiz” dedi.

Aynı gün Sağlık Sen Şube Başkanı Faik Eroğlu’nun iddialara yönelik açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Karagöz, şunları söyledi
“Bizim yaptığımız açıklamada şahsı ve sendikası ile alakalı tek kelime etmemiş olmamamıza rağmen saldırıları kabul etmiyoruz diye açıklama yapmaktadır. Müdür bey’in sendikal ayrımcılık yapmadığına şahitlik edermiş, eminim edersiniz. Yoksa bu açıklamaları yapmazdınız. Buna sebep, işe gelmediği halde korunup kollanan kendisi olduğu için midir? Biz isim ifade etmemiştik üzerine alınmış nedense!  Yoksa Müdür beyi kendisini savunamayacak birisi olarak mı görmektedir. Yoksa kendisini borçlu mu hissetmektedir.  Açıklamasında sendikalara nasıl üye olunacağından, insanların farklı dünya görüşlerine sahip olabileceğinden bahsediyor, iyi ama bizim açıklamamızda üyelikle ilgili veya insanların düşüncelerine yönelik bir ifademiz olmadı ki bu neyin açıklamasıdır. Bu olsa olsa suçluluk duygusu olabilir. Müdür beyin kendileri yüzünden eleştiriye maruz kaldı savunması olabilir. Sonuç olarak bizim hiçbir idarecimizle şahsi problemimiz yoktur. Yapılanlar kurumsal bir görev gereği olup işimizi yapmaya çalışmaktan ibarettir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: TE Bilişim