Seferihisar Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenecek 'Seferihisarlılar Fuarı'nın Türkiye'nin farklı kültürlerini bir araya getireceği bildirildi. 23 Ekim'deki Karadenizliler Gecesi'nin ertesi günü Yozgatlılar Gecesi düzenlenecek.
    Seferihisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Seferihisar'ı oluşturan farklı kültürlere sahip insanların birbirlerini tanımaları ve kaynaşmalarının amaçlandığı fuar organizasyonunda Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelerek ilçeye yerleşmiş derneklerin mensuplarının bir araya geleceği bildirildi.
    Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Seferihisar'da Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelmiş çok sayıda vatandaş bulunduğunu belirterek, 'Farklı yörelerin insanları kendi içlerinde ve birbirlerine kenetlenerek yaşıyorlar.
    Biz de aynı EXPO'larda yapıldığı gibi 2010 yılı Seferihisar'ının fotoğrafını çekip, bu illerden gelenlerin farklı kültür ve geleneklerinin aslında bizim zenginliğimiz olduğunu anlatabilmek için her birinin kendini en iyi şekilde ifade edeceği bir zemin yaratacağız. Böylece hem yabancılaşmayı ve toplumların birbirini dışlamasını engelleyeceğiz, hem de entegrasyonu güçlendirip toplumsal barışa katkıda bulunmuş olacağız. Herkesi Seferihisarlılar Fuarı'na bekliyoruz' dedi.
24 EKİM YOZGATLILAR GECESİ
    Fuarın açılışı 23 Ekim Cumartesi günü saat 18.30'de yapılacak. Fuar kapsamında aynı gün Karadenizliler Gecesinin yapılmasının ardından 24 Ekimde Yozgatlılar Gecesi, 25 Ekimde Tokatlılar Gecesi, 26 Ekimde Afyonlular ve Ahıska Türkleri Gecesi, 27 Ekim'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Birliği, 28 Ekim Perşembe günü akşamı ise Seferihisarlılar Gecesi düzenlenecek.

Editör: TE Bilişim