Bozok Üniversitesi’nin önemli isimlerinden Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, Nisan ayında yapılması muhtemel rektörlük seçimlerine aday olduğunu açıkladı. ‘Bir üniversite için el ele’ sloganı ile yola çıkan Karaca, Bozok Üniversitesi’nin geleceği ile ilgili hazırladığı projelerini kamuoyu ile paylaştı.

            Şuana kadar altı öğretim görevlisinin adaylığını açıkladığı rektörlük seçimine, Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca da eklendi.

            Adaylığını açıklamak için basın toplantısı düzenleyen Karaca, mevcut adayların içinde kadrosu Bozok Üniversitesi'nde bulunan ikinci akademisyen ve Yozgatlı olduğuna dikkati çekerek, ''Şehrimizin gelişmesi, çok büyük oranda Bozok Üniversitesi'nin gelişmesine, kalkınmasına bağlıdır. Bu nedenle üniversitenin huzurlu, saygın ve tercih edilebilir bir konumda olması için en büyük sorumluluğun, şahsımın omuzlarında olduğunu düşünüyorum'' dedi.

            Rektör olması durumunda yapacağı yeniliklere de değinen Karaca, şöyle konuştu:

            “Yeni bölümleri aktif hale getirerek öğrenci sayısı ve bölümlerle, üniversitenin şehre katkısını ve etkinliğini artırmak çabalarımız arasında olacaktır. Bozok Üniversitesi'ni ve Yozgat'ı kongre merkezi haline getirmek, hem şehrin hemde üniversitenin tanıtılması açısından gereklidir. Üniversite ile şehrin karşı karşıya değil, birbirine destek olan, sorunları el birliği ile çözeceği bir noktaya taşınması temel çabalarımız arasında olacaktır.”

Editör: TE Bilişim