Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Halk Sağlığı İl Müdürü Mehmet Akif Karaaslan ve yardımcılarına yönelik bazı sendikalar tarafından yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

Açıklamasına sendikaların görevlerini hatırlatarak başlayan Eroğlu; “Sendikalara üye olabilecekler kanun ile belirlenmiştir. Birinci derece sicil amirleri ve onların yardımcıları dışında çalışan kurumda görev yapan tüm 657 sayılı devlet memurları kanununa tabii çalışanlar özgürce o kurumda faliyet gösteren sendikalara üye olabilirler. Eğer sendikal anlamda tükenmişlik yaşayanlar varsa ki var sırf gündemde kalmak adına tüm tarafsızlığı ve beyefendiliği ile görev yapan kurum ve kuruluş yetkililerine saldırarak yada saldırtılarak prim yapacağını zannedenler sendikalar tarihine bakıldığında hezimete uğrayacaklarını göreceklerdir. Şiddet ve saldırganık kimseye fayda sağlamadı sağlamayacaktır” dedi.
Günlerdir medya organlarından Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr.Mehmet Akif Karaarslan ve yardımcılarına yapılan saldırıyı kabul etmenin mümkün olmayacağı kaydeden Eroğlu;

“Tanıdığımız kadarıyla kapısı herkese açık her personelin aracısız kapısını vurmadan içeri girip görüşebildiği ve meramını anlatabildiği,fikir teatisi yapabildiği  Halk Sağlığı müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan ve yöneticilerini inciten, rencide eden, çalışma barışını bozmaya çalışan ve çalışanların motivasyonunu bozan bu anlayışı ve açıklamarı tasvip etmiyoruz. Esefle kınıyoruz!” diye konuştu.
“Sağlık yöneticilerinin de Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayan fertler olarak bir dünya görüşü vardır. Bunu yadsımak mümkün değildir” diyen Eroğlu;

“Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan’ın sendikalar ve sendikacılar arasında bugüne kadar herkese adil ve eşit davrandığına şahitlik ederiz. Eğer böyle olmasaydı görevde bulunduğu üç yıla yakın süredir Türk Sağlık-Sen Yozgat şubesi halk sağlığı müdürlüğünde yetkili olmazdı. Allah aşıkına soruyoruz bu neyin feveranıdır?
Her vicdan sahibi bunu bilir ki atanmış yöneticilerinde dünya görüşü olarak bir paydaşları vardır.Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr.Mehmet Akif Karaarslan’da bir dünya görüşünün paydaşıdır. Ancak asla bir sivil toplum örgütünün yandaşı olmadı olamaz çünkü üstlendiği görevin ehemmiyetini bilecek kadar bilgi ve birikime sahiptir.      Sağlık–Sen Yozgat şubesi olarak bu yapılan saldırıları önce yüce Allah’a sonra kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim