Hükümetin Acil Eylem Planı çerçevesinde hayata geçirdiği ilk icraatlarından biri olan bölünmüş yol (duble yol) çalışmaları ülkenin pek çok yerinde tamamlanırken Yozgat sınırları dahilinde yıllardır sorunlu olarak devam ediyor. Zaman zaman yürütülen çalışmalar yüzünden tek şeride düşen, bozulmalardan dolayı tehlikeli bir hal alan Uluslarası E-88 Karayolu’nda ağır aksak yürüyen çalışmalar 2014 yılı yazı itibari ile hızlandı.

YOZGAT BÖLÜNMÜŞ SORUN

Devletin Yozgat’a yaptığı en önemli yatırımlarından bir tanesi olan duble yol çalışmalarının sağlıklı yürütülmemesi başta Yozgat-Kırıkkale il sınırı olmak üzere, il genelinde ciddi sorunlarla gündeme geldi.
Yıllardır devam eden çalışmalara rağmen bir türlü tamamlanmayan duble yol çalışmaları, Yozgat’a “duble yol hizmeti”nin 10 yıl sonra gelmesine neden oldu. Siyasilerin daha çok müteahhit firmaları gerekçe gösterdiği gecikmeler yüzünden mağdur olan yine Yozgatlı oldu.

ÖLÜM YOLU: “6 KİŞİ ÖLDÜ”

Duble yolların ağır aksak ilerlemesinin dışında zaman zaman trafiğin tek şerit olarak seyretmesi trafik kazaların yaşanmasına neden oldu.
Bölünmüş yol çalışmalarının tamamlanmamasının acı bilançosunun son örneği 17 Mayıs tarihinde 6 kişinin yaşamını yitirdiği kaza ile gerçekleşti. Saat 18.00 sıralarında  Yozgat- Ankara karayolu 15. kilometresinde meydana gelen kazada, beton mikresinin ikiye böldüğü otomobilde bulunan 8 kişiden biri bebek 6 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Bir ailenin parçalanmasına neden olan trafik kazası, 10 yıldır tamamlanmayan duble yol çalışmaları yüzünden yolun tek şeride düşürülmesinden kaynaklandı.

NİHAYET…

Başta Yozgat-Kırıkkale il sınırı olmak üzere, Sivas-Akdağmadeni, Akdağmadeni-Yozgat arasındaki bölünmüş yolların tamamlanmamış olması hem Yozgatlıları, hem de yolu Yozgat’tan geçenler için yolculuğunu büyük bir çileye dönüştürüyordu.
2014 yılının yaz dönemi ile birlikte Yozgat-Yerköy arasındaki bölünmüş yol ağında beton asfalt çalışmalarına başlandı. Vatandaşlar yıllarca ağır aksak devam ettiği için bir türlü tamamlanmayan bölünmüş yol çalışmalarının bir an evvel tamamlanarak Yozgatlı’nın içine düştüğü bu çileden kurtarılmasını istedi. Sıcak havada, trafiğin tek şeride düştüğü Yozgat-Yerköy arasındaki duble yol çalışmaları her an bir trafik kazasına davetiye çıkaracak türden.

Editör: TE Bilişim