Uzamanlar kar yemenin mikrobik enfeksiyonlar başta olmak üzere bir çok hastalığa sebebiyet verdiğini belirtiyor. Özelliklede küçük çocuklara kar yedirmemek gerekiyor.

            Uzmanlar, kar yemenin mikrobik enfeksiyonlar başta olmak üzere üst solunum yolları rahatsızlıklarına sebebiyet verdiğini söyledi.

            Kar yeme alışkanlığının özellikle çocuklarda sık karşılaşılan bir durum olduğunu belirten Uzmanlar, karın gökyüzünden inmesi sırasında bünyesine dahil ettiği birtakım mikroorganizmaların enfeksiyonlara ve ayrıca üst solunum yolları rahatsızlıklarına sebebiyet verdiğini kaydetti.

            Uzmanlar, Türk kültüründe yer alan değişik biçimlerde kar yeme alışkanlığının çocuklarda ciddi hastalıklara yol açtığını ifade ederek, "Çocuklar kar yerken mikroorganizmaları da vücutlarına alır. Bu da çocuklarda karın ağrısı, kusma ve bazen de zehirlenmeye kadar varan rahatsızlıklara sebebiyet verebilir.

            Ayrıca boğaz iltihabı da sık rastlanan bir vaka. Kar suyunda iyonize bazı maddeler yok, bu yüzden kalsiyum eksikliğine de yol açabilir. Biz bundan ötürü çocukların kar yemesine karşıyız" dedi.

            Kar yemenin ardından ishal, kusma, boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklar görüldüğünde çocukların aileleri tarafından derhal en yakın sağlık kuruluşuna götürülmesini tavsiye eden Çapaveynlerin bu durumu erken fark etmelerinin tedavi süresini kısaltacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim