Mersin’de katledilen Özgecan Aslan isimli öğrencinin uğradığı hunharca saldırıya Bozok Üniversitesi öğrencileri de sessiz kalmadı. Yoğun kar yağışına rağmen Cumhuriyet Alanı’nda toplanan bir grup öğrenci burada yaptıkları yazılı açıklamayla söz konusu olayı lanetlerken, ülke genelinde kadınlara uygulanan şiddet eylemlerini de protesto etti. 
Grup adına açıklama yapan öğrenci hiçbir siyasi teşkilat veya oluşumun mensubu olmadıklarını ve sadece vicdan sahibi gençler olarak bir araya geldiklerini ifade ederek, ülkede kadınlara uygulanan şiddet ve canice olayların her geçen gün arttığını ve devletin gerekli tedbirleri almadığını öne sürdü. Pankart ve dövizler taşıyan öğrenci grubu  zaman zaman sloganlarla da eylemlerini sürdürdü. 
Öte yandan CHP Gençlik Kolları’da öğrencilerin eylemlerine destek verirken, eyleme katılanların yakalarına taktıkları mor kurdalede gözlerden kaçmadı. Öğrenciler yaptıkları açıklamanın ardından ellerindeki pankartları karlar üzerine bırakarak eylemlerini sonlandırırken, eylemde emniyet ekiplerinin aldığı yoğun tedbir ve kalabalık polis topluluğu da dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim