Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat’ta önceki yıllarda açıktan akan ve şehri rahatsız eden derelere uygulanan ıslah çalışması neticesinde derelerin üzerinin beton kaplamayla kapatıldığını ve bunun sonucunda da söz konusu bölgelerde gelinen süreçte yol ve kaldırım gibi değişik sorunlar ortaya çıktığını belirtti.

Şeyh Osman Mahallesi’nde bulunan ve önceki yıllarda üstü kapatılan dere sahasında inceleme yapan Kazım Arslan  mahalle sakinlerinin yol ve kaldırım sorunu yaşadıklarını ve açık akan derenin kot farkı yüksek beton kaplamayla kapatıldığını ve bunun sonucunda da bölgede başta yol ve kaldırım olmak üzere değişik sorunlar ve çirkin görüntü oluştuğunu belirterek “Bunun sonucunda burada ortaya yol ve kaldırım sorunu çıkmış durumdadır. Mahalle sakinleri bu yüksek kotlu beton yapıdan rahatsızdır biz buranın yeniden üzerini açacağız” dedi.

Kazım Arslan ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da  tüm belediyelere yazı gönderdiğini ve üstü kapalı derelerin açılması yönünde talimat verdiğini hatırlattı.
Özellikle ülke genelinde yaşanan sel baskınlarının birçoğunun üstü kapalı derelerden kaynaklandığını söyleyen Arslan; “Buranın üstünü açtıktan sonra buraya kapsamlı bir ıslah çalışması uygulayacağız. Geçmişte burası kötü koku yaydığı için kapatılmıştı ancak o zamanlar bu dereye kanalizasyon bağlıydı. Artık derelerimizden kanalizasyon akmıyor. Dolayısıyla üstü açılıp ıslahı yapıldığında temiz akan bir dere olacak ve buraya farklı bir çalışma uygulayacağız arkadaşlarımız üzerinde çalışıyor ilerleyen zamanlarda bunu hayata geçireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim