Yozgatlı STK temsilcileri, Ankara’da yaşanan 97 kişinin ölümü, 160 kişinin yaralandığı patlamanın ardında Türkiye’nin huzurunu bozmak isteyen kaosa sürüklemek isteyen karanlık güçlerin olduğuna inanıyor. Patlamada ölenlere rahmet, yaralılara şifa dileyen STK temsilcileri, Yozgat’tan tüm Türkiye’ye birlik ve beraberlik mesajı verdi. 
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Latif Altın, Yozgat Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Saygı, Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın, Yeniyer Belediyesi Konsey Başkanı Durak Arıkan ve Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Çelebi Altuntaş, İleri’ye özel yaptıkları açıklamalarla Ankara’daki terör saldırısını kınadılar. 

ÖZIŞIK’TAN ANLAMLI MESAJ

Ankara’da 97 kişinin ölümü, çok sayıda insanın yaralanması ile sonuçlanan terör saldırısını kınayan TSO Başkanı Metin Özışık; “Karanlık güçler hiçbir zaman terör saldırıları ile amaçlarına ulaşamayacaklardır” dedi. 
Özışık, saldırı ile Türkiye’nin ince bir noktaya geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Türkiye bundan sonra ya kopma noktasına gelecek, ya da tamamen birlik ve beraberlik içerisinde olacak. Bizim temennimiz birlik, beraberlik ve huzuru hedef alan saldırıların amacına ulaşmaması. İnşallah milletimizin sağduyusu sayesinde terör saldırıları hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır” dedi. 

ALTIN: “BİRLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR”

Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Latif Altın ise açıklamasında, hiçbir kaos, şiddet ortamının sırf kaos, şiddet olsun diye yapılmayacağı gerçeğine dikkat çekerek; “Ankara’daki patlamanın bir siyasi amacı, hedefi vardır. Yaşanan saldırının birinci amacı öncelikle kan üzerinden siyasi çıkar sağlamaktır. Toplumda kaos ve dehşet duygusunu derinleştirmek isteyenler, devletin milletini koruyamadığı algısını yaygınlaştırmak, insanlarda karanlık bir algı oluşturmak isteyenlerin saldırısıdır. Hiçbir zaman bu tür saldırılar amacına ulaşamayacaktır” dedi. 

SAYGI’DAN SERT TEPKİ

Yozgat Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Saygı ise yaklaşan 1 Kasım genel seçimleri öncesi, insanların demokratik hakkına perçin vurmak isteyenlerin yüzünü Ankara’daki hain saldırı ile kendini gösterdiğini belirtti. 
“Hiçbir zaman Türk milletinin iradesini yönlendirmeye güçleri yetmeyecektir” diyen Saygı; “Bu tür karanlık senaryoları ülkemiz bu güne kadar çok defa gördü. Zincirleme, çok zayiatlı şok eylemlerle, darbe şartlarını acilen oluşturmak gibi bir amaçları da olabilir. Yüreklerin yandığı melun saldırının yaralarını bu millet çabuk saracak, milletin iradesine kimse ipotek 
koyamayacaktır” ifadelerine yer verdi. 

SARGIN: “FAİLLER BULUNMALIDIR”


Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın, açıklamasında Ankara’da 97 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırının faillerinin bir an evvel bulunması gerektiğini söyledi. 
Sargın, hain saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını kaydetti. 

ARIKAN’DAN BİRLİK MESAJI

Yeniyer Belediyesi Konsey Başkanı Durak Arıkan da birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Saldırının sorumlularının kısa süre içerisinde bulunması gerektiğinin altını çizen Arıkan; “Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşmayacaktır” açıklamasında bulundu. 

ALTUNTAŞ: “TÜRKİYE’DE KAOS İSTİYORLAR”

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Çelebi Altuntaş ise, açıklamasında Türkiye’de kaos ve korku ortamı oluşturmak isteyenlerin amacına ulaşamayacağını söyledi. 
Altuntaş şunları kaydetti: “Türkiye’de bir devlet zafiyeti varmış, devlet halkını koruyamıyormuş algısı oluşturmak isteniyor. Bunu yaparken de dış destekçilerinden güç buluyorlar. Ancak bilmiyorlar ki devletimizin dirayeti, milletimizin sağ duyusu bu karanlık senaryolara müsaade etmeyecektir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim