Yozgat’ın tarihi dokusu ile dikkat çeken, bereketli kümbet ovası üzerine kurulu Aydıncık İlçesi’nde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün göreve yeni başlayan öğretmenlere uyguladığı uyum programı dikkat çekiyor. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ergün Çağlayan tarafından uygulanan uyum programı farklı tarzı ile ilçeye yeni gelen öğretmenlerin hem eğitim sistemine hem de ilk defa bulundukları Aydıncık’a alışmalarını sağlıyor. 
Eğitim programını üç farklı aşamada uygulayan Çağlayan;  “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kurumsal yapısı”, ‘Çevreye uyum eğitimi ve okul ziyaretleri” ile “İlçenin tarihi ve kültürel dokusunun” tanıtımı şeklinde uyguladığımız program gayet başarılı geçti. Üç gün boyunca yaklaşık 16 saatlik uyum programını sadece belirli dokümanlar üzerinden sağlamak yerine ilçemizi de her yönü ile tanıtmaya gayret gösterdik” dedi. 
İlçeye bağlı Kazankaya Köyü’ndeki eşsiz manzarası ile kanyona düzenledikleri gezinin öğretmenler üzerinde olumlu etkilere neden olduğunu vurgulayan Çağlayan, uyum programında ilçeyi tarihi ve doğal güzellikleri ile tanıtıp, kültürel yapısına da aşina olmalarını amaçladıklarının altını  çizdi.
Çağlayan, eğitimde başarının artırılmasında öğretmenlerinin yöreye uyumunun da önemli olduğu gerçeğine vurgu yaparak; “Öğretmenler arasındaki uyumu, yöreyi ve insanını yakından tanımasını önemsiyoruz. Uyum programını da bu gerçekler ışığında hazırladık. Bundan sonraki süreçte de öğretmenlerimizle her zaman istişare içerisinde olup, ilçenin eğitim başarısını artırmanın gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim