Zabıta Amiri Musa Baran, Gıda Mühendisi Aynur Ersoy ve zabıta ekipleri, okullarda öğrencilere hizmet eden okul kantinlerini tek tek ziyaret ederek denetimden geçirdi. Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran okul kantinlerinde çalışanlarının hijyen konusunda daha duyarlı olmaları için uyardı. Baran, denetimler sonrası yaptığı açıklamada, Yozgat'ta okullarda eğitim gören öğrencilerin sağlığının kendileri için her şeyden önce geldiğini, bu kapsamda bu tür denetimleri yaptıklarını belirtti.
Baran, “Geleceğimizin mimarı olacak olan öğrencilerimizin sağlığı bizim için en önemli önceliğimizdir. Bugün de denetim sıramızı, şehrimizde bulunan okulların kantinlerine ayırdık ve tamamını denetledik. Denetimlerde, kantinlerimizi hijyen ve temizlik açısından hepsini eksiksiz olarak gezdik, bu da bizi son derece mutlu etti, bizim istediğimiz de zaten bu" dedi.
Kanunlar çerçevesinde, kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uygulayacaklarını ifade eden Baran, "Bizim okullarda öğrencilerimize hizmet veren kantin işletmecilerinden isteğimiz, velilerin içine sinerek rahatça öğrencilerine yemeklerini yiyebilecek ve tüketebilecek ürünleri almalarını sağlamaktır" dedi.

Editör: TE Bilişim