Türk Kızılay'ı Sorgun Şube Müdürü Yaşar Aktaş, bu yıl yapılan kurban bağışlarının Pakistan ile paylaşılacağını açıkladı.
     Aktaş yaptığı yazılı açıklamada, bağışçılardan alınan vekaletle kurbanlarının dini kurallara uygun olarak kestirip, hijyenik koşul ve standartlarda paketleterek yıl boyunca konserve olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti.
     Aktaş, ''Böylelikle halkımızın moral değerleri içerisinde en değerlisi olan yardımlaşma bilincinin bir göstergesi olan vekaletle kurban kesiminin huzur ve güven içinde kurumumuz aracılığıyla yapılması sağlanmakta, bir yardımlaşma seferberliğine dönüştürülmektedir'' dedi.
     Bir hisse vekaleten kurban bedelinin 410 lira olduğunu hatırlatan Aktaş, vatandaşların bağışlarını tüm bankaların varsa tahsilat menülerinden yoksa Türk Kızılay'ı hesap numaralarından, tüm PTT İşlem Merkezleri'nin 2868 numaralı Türk Kızılay'ı posta çeki hesabından, 168 Türk Kızılay'ı çağrı merkezimizden, tüm Kızılay şubelerinden yapabileceklerinin altını çizdi.
     Aktaş şöyle konuştu:
     ''Vekalet verme yoluyla gerçekleştireceğiniz kurban bağışlarınız, Kurban Bayramı'nın ilk günü sabah namazından sonra başlayarak 3. günü akşamına kadar kesilmektedir. Kurban kesimleri, veteriner hekim, noter, din görevlisi, anlaşmalı olduğumuz kurumların personelleri ve Türk Kızılay'ı personelleri eşliğinde vekalet verilen bağışçımızın ismi okunarak, Et Balık Kurumu Kombinaları'nda yapılmaktadır.Kesimler gerçekleştikçe cep telefonunu bağış birimimize veren bağışçılarımıza SMS ile cep telefonu olmayan bağışçılarımızın ev telefonlarına ulaşılarak kesim işlemine ilişkin bilgi verilmektedir. Kesilen kurbanlar hijyenik ortamlarda kavurma tipi et konservesi haline getirilip, Türk Gıda Kodeksine uygun şekilde paketlenerek yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine Türk Kızılay'ı Şubeleri aracılığı ile dağıtılmaktadır.''
     Yaşar Aktaş, bağışçılara kurbanlarından tadımlık olarak 800 gramlık kavurma tip et konservesi, kesim görüntülerini içeren CD ve ''Teşekkür Belgesi'' ile geri dönüş yapıldığını, bu yıl yapılan kurban bağışlarından bir bölümünün sel felaketine maruz kalan Pakistanlılara gönderileceğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim