İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, 2014 yılına kadar Yozgat ve tüm ilçelerde kanalizasyonsuz köy bırakmamayı hedeflediklerini söyledi.
2012 yılı bütçe programının netleşmesinin ardından yatırım programının belirlendiğini belirten Can; “Şuanda onun fizibilite ve proje aşamasındaki hazırlıklar hızlı bir şekilde yürütülüyor. Muhtemelen Mart-Nisan aylarında ihaleleri yapılarak 2012'nin sonuna kadar ayırmış olduğumuz bütçenin tamamını harcayarak il ve ilçemizde hizmetlerimizin yüzde 80 oranında taşıyacağız” dedi.
Köy-Des programının da belli olmasının asfalt programının da netleşeceğini belirten Can; “Şuanda beklentimiz Köy-Des ödenekleri henüz belli olmadı. Hükümetimiz inşallah önümüzdeki günlerde ödenekleri de netleştirecek. Köy-Des ödeneğimiz netleştikten sonra yapacağımız asfalt programının da miktarını net olarak belirleyerek. Yozgat'ta inşallah yolu olmayan hiçbir köyümüz kalmayacak” dedi.
Kanalizasyon programı hakkında da bilgi veren Can; “Yine kanalizasyonda yüzde 60 oranında bu yıl 117 tane köyümüzde program yaptık. Yüzde 80'ler seviyesine çıkaracağız. Hedefimiz 2014 yılında Yozgat ve bütün ilçelerinde kanalizasyonu olmayan köy bırakmamak.
Kanalizasyona bu dönem arıtmaya da önem verdik. Arıtmada bilhassa içme suyu, sulama bentlerinde olan kanalizasyon yapılan köylerimizde arıtma sistemine ağırlık verdik.
Ödenek ayırdık bu yıl içerisinde başlayacağız. Bu yıl yaptıklarımızı da önümüzdeki yıllarda telafi edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim