İl Özel İdaresi tarafından merkez ve ilçelere bağlı köylerde geçtiğimiz yıllarda başlatılan çalışmayla birçok köy kanalizasyon ve atık su sistemine kavuşmuştu. Bu kapsamda 571 köyün 476 adetinde kanalizasyon ve atık su sistemi faaliyete geçirildi. Proje kapsamında Yozgat’ın köylerinin birçoğuna hizmet götüren İl Özel İdaresi 105 köy için ise proje aşamasında kaldı.
İl Özel İdaresi’nden aktarılan bilgiye göre 2015 yılı itibariyle İl Özel İdaresi 21 proje hazırladı. Bu kapsamda 16 adeti İl Özel İdaresi’ne ait olan projelerden 1 adet proje İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü diğerleri ise eğitim sektörüne ait projeler olarak sıralandı. İl Özel İdaresi 20 adet projenin devam etmekte olduğunu dile getirerek 21 projenin 2015 yılı proje ödeneğinin toplam rakamının 31 Milyon 6 bin 550 TL, dönem içerisinde harcanan tutarın ise 18 Milyon 154 TL olduğunu bildirerek parasal gerçekleşme oranının ise yüzde 58 olduğu ifade edildi. 
Kanalizasyon ve atık su sistemi olmayan il genelinde 105 köy bulunduğuna dikkat çeken İl Özel İdaresi 105 köy için kanalizasyon ve atık su projesinin ileriki yıllarda gerçekleşeceğini tebliğ etti. Köylerine kanalizasyon ve atık su sistemi bekleyen köylü vatandaşlar ise bir an önce diğer köylere yapıldığı gibi kendi köylerine de önemli bir ihtiyaç olan alt yapı ve kanalizasyon hizmetlerinin hayata geçmesini arzuladıklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim