Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü sınavla 10, Orman Genel Müdürlüğü ise 15 müfettiş yardımcısı alacak.
    Dış Ticaret Müsteşarlığı 4 stajyer dış ticaret kontrolörü, Bursa Yenişehir Belediyesi ise kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobileri olmayan 5 itfaiye eri alımında bulunacak.
    Elektrik Üretim A.Ş., Orman Genel Müdürlüğü ile Dış Ticaret Müsteşarlığının alımları ilişkin duyuruları Resmi Gazetede, Bursa Yenişehir Belediyesinin duyurusu ise çeşitli gazetelerde yayımlandı.
    Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına sınav ile 5 idari, 5 teknik (2 makine mühendisi, 1 elektrik veya elektrik elektronik mühendisi, 1 endüstri mühendisi, 1 inşaat mühendisi) olmak üzere 10 müfettiş yardımcısı alınacak.
    Sınav, 18 Aralık 2010 Cumartesi günü Ankara Beşevler'de bulunan Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kampüsünde gerçekleştirilecek.
    Sınava, ÖSYM tarafından 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS - A Grubu ve Öğretmenlik) veya 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme sınavı (KPSS - Lisans) sonucuna göre, idari müfettiş yardımcılığı için başvuracak adayların, KPSSP 39 puan türünden 80 ve daha yüksek puan almış olmaları, teknik müfettiş yardımcılığı içinse adayların KPSSP 5 puan türünden 80 ve daha yüksek puan almış olmaları şartı aranacak.
    İdari müfettiş yardımcılığı için en az dört yıl eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari Bilimler fakülteleri ile en az dört yıl eğitim veren ve bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yerli veya yabancı fakültelerden birini bitirmiş olmak adaylardan istenecek şartlar arasında yer almakta.
    Teknik müfettiş yardımcılığı adaylarda ise makine, elektrik veya elektrik elektronik, endüstri, inşaat mühendisi yetiştiren ve en az dört yıl eğitim veren fakülteler ile en az dört yıl eğitim veren ve bunlara denkliği yetkili makamca kabul edilen ve belirtilen branşlardaki mühendisleri yetiştiren yerli veya yabancı fakültelerden birini bitirmiş olmaları istenecek.
    Başvurular, 26 Kasım 2010 Cuma günü saat 14.30'a kadar Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına yapılacak.
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 15 MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALACAK
    Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığında görevlendirilmek üzere yazılı ve sözlü sınavla 15 müfettiş yardımcısı alacak.
    Buna göre 1.grupta orman fakültesi orman mühendisliği bölümü mezunlarından 10, 2. grupta hukuk fakültesi mezunlarından 2, 3. grupta siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarından 3 müfettiş yardımcısı alınacak.
    Yazılı sınav, 11 Aralık 2010 tarihinde Ankara'da Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde yapılacak.
    Sınava en az dört yıllık lisans eğitimi veren orman, hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri veya bunlara denkliği yetkili Makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurt dışındaki fakülte veya yüksek okullardan birini bitirmiş olanlar katılabilecek.
    Ayrıca adaylarda ÖSYM tarafından 27-28 Haziran 2009 ve 10-11- Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre söz konusu gruplara göre istenen puanlara almış olmaları şartı aranacak.
    Başvurular, 25 KAsım 2010 tarihinde mesai saati sonuna kadar Teftiş Kurulu Başkanlığına yapılacak.
    Yazılı sınavda başarı gösteren adaylar daha sonra belirtilecek yer ve tarihte sözlü sınava tabi tutulacak.
DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI 4 STAJYER DIŞ TİCARET KONTROLÖRÜ ALACAK
    Dış Ticaret Müsteşarlığı Dış Ticaret Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı ise sınavla 4 stajyer dış ticaret kontrolörü alacak.
    Sınav, 18-19 Aralık 2010 tarihlerinde Ankara'da Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, Dış Ticaret Kontrolörleri Kurulu Başkanlığınca yazılı ve sözlü olarak yapılacak. Sınava, ÖSYM tarafından 27-28 Haziran 2009 veya 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına göre KPSS P-40 puan türünden 80 ve üstünde puan almış olan adaylar katılabilecek.
    Ayrıca adaylarda hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden ya da en az dört yıl eğitim veren ve eğitim programları itibariyle bunlara denkliği yetkili makamlar tarafından kabul olunan yerli ve yabancı öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmaları istenecek.
    Başvurular en geç, 2 Aralık 2010 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar Ankara'daki Kurul Başkanlığına yapılacak.
BURSA YENİŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE ERİ ALACAK
    Bursa Yenişehir Belediye Başkanlığı sözlü sınavla erkek veya bayan kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmayan 5 itfaiye eri alacak.
    Yenişehir Belediyesinin gazetelerde yer alan duyurusuna göre sınava, Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve KPSSP32010 puan türünden, belediye sınav komisyonunca belirlenen 60 taban puanı almış lisans mezunu adaylar katılabilecek.
    Sınav, Bursa Yenişehir Belediye binasında 11 Kasım 2010 tarihinde saat 9.00'da sözlü mülakat ve dayanıklılık testi olarak yapılacak. Başvurular, 8 Kasım 2010 tarihinde saat 8.30'da başlayacak (Bursa Yenişehir Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü) ve aynı gün saat 16.30'da sona erecek. (Başvurular şahsen yapılacak)
    Adaylarda 657 sayılı Kanunun ilgili maddesindeki genel şartların yanı sıra, sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla, itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak, tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak gibi şartlar aranacak.
AKADEMİK PERSONEL ALIMI
    Bu arada Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, çeşitli fakültelerde istihdam edilmek üzere 1 profesör 3 doçent ve 20 yardımcı doçent alacak.
    Düzce Üniversitesi Rektörlüğünün öğretim üyesi alımına ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.
    Duyuruya göre profesör ve doçent kadroları devamlı statüde olacak.
    Yardımcı doçent adaylarının yabancı dil sınavı, 15 Aralık 2010 tarihide saat 13.00'te rektörlük binasında yapılacak.
    Adaylar başvurularını 15 gün içinde şahsen, Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne yapacak.
    Alınacak olan öğretim üyelerinin görev yapacağı fakülteler ve dalları şöyle:
    "Fen edebiyat fakültesi-matematik (1 yardımcı doçent, 1 doçent),
    Türk Dili ve Edebiyatı-teknoloji fakültesi (10 yardımcı doçent, 1 doçent),
    Tıp Fakültesi-cerrahi, temel ve dahili tıp bilimleri (1 doçent, 4 yardımcı doçent),
    Mühendislik Fakültesi-çevre mühendisliği (1 yardımcı doçent),
    Sağlık Yüksek Okulu (1 profesör, 2 yardımcı doçent),
    Akçakoca Meslek Yüksekokulu Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu (1 yardımcı doçent,
    Gümüşova Meslek Yüksekokulu (1 yardımcı doçent)"
Editör: TE Bilişim