Karagöz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile yaptığı yazılı açıklamada engelli vatandaşların toplumsal hayatın içinde yer almalarını kolaylaştıracak istihdamda devletin öncü olmadığını ileri sürdü. 
Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre bugün kamuda engelli kadrolarının hala yüzde 42’sinin boş olduğu gerçeğine dikkat çeken Karagöz; 
“Kamuda toplam engelli memur kontenjanı 55 bin 334 olmasına rağmen kamuda istihdam edilen engelli sayısı 34 bin 88 olarak kalmıştır. Bize göre bu ayıp herkese yeterdir. Engelli vatandaşlarımız iş beklerken, çalışma hayatında var olmak isterken hala engelli kadrolarının yüzde 42'sinin boş olması kamuya yakışmamaktadır. Engelli KPSS’si gibi bir ölçme sınavı yapılmasına rağmen hala bu kadroların doldurulmamasını anlamak mümkün değildir. Burada bir art niyet yoksa bile ihmal olduğu kesindir. Devlet bu ayıba son vermelidir. Devleti yönetenler engelli istihdamı ve engellilerin topluma katılması, yaşantıların önündeki engelleri kaldıracak düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmelidir. Herşeyde olduğu gibi bu konuda da yasal düzenleme yapmak yetmemekte  fiilen uygulamaya geçirmek gerekmektedir” dedi. 
Kamuda yeterli engelli istihdamı yapmayan idarelerin kamuda görev yapan engellilerinde temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak, sorunlarına duyarsız kalmakla suçlayan Karagöz, şunları söyledi: 
“Bugün engelli otoparkı birçok kurumda yoktur. Var olanlarda kurum girişine çok uzaktadır. Engeliler için asansör, rampa ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ne yazık ki kurumlarda tam anlamıyla karşılanmamaktadır. Devlet çıkardığı mevzuatları ilk önce kendi kurum ve kuruluşlarında uygulayarak özel sektörü örnek olmalıdır. Kamuda görev yapan engelli çalışma arkadaşlarımızın hem rahat görev yapması hem de rahat hizmet alması için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.  Engelli arkadaşlarımızın beklentisi budur. Yoksa 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde 1 gün idari izin vererek onları mutlu etmiş olmazsınız. Kalan 364 günleri için neler yapabilirizin derdinde olursanız onları gerçek anlamda mutlu etmiş olursunuz. Türk Sağlık –Sen olarak tüm bu beklentilerimizin gerçekleşmesi dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyoruz.”

Editör: TE Bilişim