Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi, sözlü sınavla toplam 20 çalışma ve sosyal güvenlik eğitim uzman yardımcısı alacak.Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi de sözleşmeli personel alacak.
    Sınav, 24-26 Ocak 2011 2011 tarihleri arasında her gün saat 9.30'da Ankara Pursaklar'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığında gerçekleştirilecek.
    Sınava Üniversitelerin en az dört yıl süreyle eğitim veren hukuk, iktisat, işletme, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iletişim (halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü) fakülteleri ile fakültelerin makine, endüstri, inşaat, maden, çevre mühendisliği bölümleri, fakültelerin eğitim bilimleri ve istatistik bölümleri ile bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden lisans eğitimi görmüş olanlar katılabilecek.
    Adaylarda ayrıca, 27-28 Haziran 2009 veya 10-11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS sonuçlarına göre İngilizce dilinde en az 42 soruya doğru cevap vermiş olmak veya 2009 veya 2010 yıllarında yapılmış KPDS'den İngilizce dilinde en az 70 puan almış olmak ya da buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunup ilan tarihinden önceki 2 yıl içerisinde alınmış bir belgeye sahip olmaları şartı da aranacak.
    Başvurular, 30 Aralık 2010 tarihinde mesai saati sonuna kadar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığı İdari İşler Müdürlüğüne yapılacak.
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezinde genel idari hizmetleri sınıfında açık bulunan 7'inci dereceden toplam 20 kadro için alınacak çalışma ve sosyal güvenlik eğitim uzman yardımcılığı kadrolarının lisans türü ve kontenjanları şöyle:
    ''Hukuk, iktisat, işletme, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu (7),
    Fakültelerin eğitim bilimleri bölümü mezunu (3),
    İletişim fakültesi halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü mezunu (2),
    Makine mühendisliği bölümü mezunu (1),
    Endüstri mühendisliği bölümü mezunu (1),
    Çevre mühendisliği bölümü mezunu (1),
    İnşaat mühendisliği bölümü mezunu (1),
    Maden mühendisliği bölümü mezunu (2),
    İstatistik bölümü mezunu (2)''
ÖSYM SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ ALACAK
    Bu arada Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Bilgi İşlem Müdürlüğünde çalıştırmak üzere, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, sözleşmeli bilişim personeli alacak.
    ÖSYM, Bilgi İşlem Müdürlüğünde, 1 bilişim yöneticisi, 1 sistem ve veri tabanı yöneticisi ve 2 yazılım mühendisi olmak üzere toplam 4 sözleşmeli personel görevlendirecek.
    Başvurular, 20-31 Aralık arasında kuruma şahsen veya postayla yapılabilecek.
Editör: TE Bilişim