Grand Ser Otel’de gerçekleşen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’na başkanlık eden Vali Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada Yozgat’ın kalifiye eleman bulma noktasında sıkıntı yaşayan bir il olduğuna değindi.
Toplantıya Vali Abdulkadir Yazıcı’nın yanı sıra Vali Yardımcıları Can Aksoy ve Gökhan İkitemur, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, İŞKUR İl Müdürü Nevzat Atak, İl Genel Meclis Başkanı Halil Şahbaz,  İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve kurul üyeleri katıldı. 
Toplantının  ilimiz istihdam politikalarını belirlemek için önemli olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, “Toplantının ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.  Özellikle kanun koyucunun bu toplantıları belirlerken murat ettiği bir amaç vardır. Biz bu kurulları amacına uygun ve ilimizin yararına nasıl daha güzel çalıştırabileceğiz, bunun çabası içerisinde olmamız gerekiyor. Herkes elinden gelen gayreti göstermek zorunda. Sadece bir şekli unsuru tamamlama değil de ciddi manada Yozgat’ın kalkınması konusunda hepimizin çalışması ve uğraşması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Özellikle ilimizde yaşanan kalifiye eleman bulma noktasındaki sıkıntıya değinen Vali Yazıcı,"Nasip olursa önümüzde ki günlerde özellikle sanayinin, ticaretin istediği elemanları yetiştirecek kapasitede ve genişlikte büyük bir okulu bir hayırsever yapabileceğini söyledi. Araç sahipleri araçlarının bakımını bile burada yaptıramıyorlar. Gerek bu noktada gerek organize sanayinin aradığı ve istediği kalifiye elemanın yetişmesi sağlanacak. Bir aksilik olmazsa merkezde büyük bir arsa takası suretiyle inşallah bütün birim ve bölümleriyle olacak şekilde okulun temeli bu sene atılır" dedi.
Yozgat’ta istihdam sağlayan, eleman çalıştıran iş adamlarına, sanayicilere ve esnafa teşekkür eden Vali Yazıcı,"Hepimiz Yozgat sınırları içerisinde hayatımızı idame ettiren insanlarız ve bu memlekete borcumuz var. Özellikle Yozgat il merkezinin insanlara yeter tarzda bir il havasına bürünmesi için yoğun çalışmamız var. İlçelerimizdeki ve köylerimizdeki hizmetler noktasında da ciddi ilerlemeler olduğunu düşünüyorum. Sadece devletin son iki sene içerisinde Yozgat’a yağdırdığı, planladığı ve başlattığı işlerin bitmesi halinde de büyük bir ilerleme teşkil edecek.En zor olanı sizler yapıyorsunuz. Ben özellikle kamu kurumları dahil olmak üzere en fedakar ve zor işi sizlerin yaptığını düşünüyorum. Devleti ayakta tutan birinci manada sizlersiniz. Sizlerin vergisi ile kamunun çarkı dönüyor" ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim