Çayıralan İlçesi’ne bağlı Menteşe Köyü’nde yaşayan 2 çocuk babası 48 yaşındaki Muammer Fakılı, Ankara Numune Hastanesi karşısında işlettiği büfe sayesinde geçimini sağlıyordu. Kısa bir süre önce rahatsızlanarak Numune Hastanesinde tedavi altına alınan Fakılı’nın kalp aort kapağında darlık teşhisi konuldu. Doktorlar tarafından ameliyatına karar verilen genç adamın, ameliyat sonrası yaşadıkları yatağa bağımlı bir hayat sürmesine neden oldu.

AMELİYAT MASASINDAN FELÇ OLARAK KALKTI

Menteşe Köyü’nde yatağa bağımlı yaşayan Muammer Fakılı, ameliyat sonrası yaşadıklarını İleri Gazetesi’ne anlattı.
Ankara Numune Hastanesi karşısında büfecilik yaparak geçimini sağladığını belirten Fakılı, yaşadığı rahatsızlığı ve ameliyat sonrası yaşadıklarını anlattı.
Fakılı şunları söyledi, “Numune hastanesi karşısında büfecilik yaptığım için doktorlarla çok sık görüşüyorduk. O dönem sürekli rahatsızlanmaya başladım. Muayeneler neticesinde kalp aort kapağında darlık teşhisi konuldu. Ameliyat olmama karar verildi. Ameliyat masasından felç olarak kalktım. Şuan belden aşağım tutmuyor, yürüyemiyorum” dedi.

TEDAVİ SONUÇ VERDİ
FAKAT…

Ameliyat masasında kalp rahatsızlığını felçle değiştiren Muammer Fakılı, tutmayan bacaklarına derman aramak için yeni bir tedavi sürecine başladığını söyledi.
Tedavilerin sonuç verdiğini, az da olsa yürümeye başladığını belirten Fakılı, filmleri aratmayan hayat hikayesinin bu bölümünü şöyle anlattı:
“Tedavim gayet iyi gidiyordu, az da olsa yürümeye başlamıştım. Ancak tedavimi yapan doktorun tayini çıktığı için yerine atanan doktor tedavimin bittiğini söyleyerek hastaneden taburcu etti. Böylelikle tedavim yarım kaldı. Şuan yatağa bağımlı bir hayat sürüyorum.”

YÜRÜME İHTİMALİ VAR!

Fakılı, yürüme ihtimalinin bulunduğunu fakat Samsun’da yapılacak tedavi için 16 bin TL para istendiğini söyledi.
Bu parayı ödeyecek durumu olmadığı için köyde yatağa bağımlı bir yaşam sürdüğünü söyleyen Fakılı, şuan kendisine uzanacak bir şifa eli bekliyor.

TEKERLEKLİ SANDALYESİ OLDU

Felç olduktan sonra köyüne dönmek zorunda kalan Muammer Fakılı’yı, evinde ziyaret eden Yerköy Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri akülü tekerlekli sandalye hediye etti.
Dernek Yöneticisi Halit Arapoğlu, Muammer Fakılı’yı evinde ziyaret ederek, yürümesini kolaylaştırmak için bir adet akülü tekerlekli sandalye hediye ettiklerini söyledi.
Arapoğlu, Fakılı’nın Samsun’daki tedavisi için girişimlerde bulunduklarını belirterek, hayırseverlere çağrıda bulundu:
“Bu kardeşimizin tekrar yürüyecek hale gelmesi için tedavi olması gerekiyor. Biz dernek olarak kısıtlı imkanlarımızla bir girişim başlattık. İnşallah hayırseverler de destek olur.”

Editör: TE Bilişim