Geçtiğimiz yıl Kadışehri kaymakamlığınca AB’ye sunularak kabul edilen ve Türkiye ile birlikte İsveç, Norveç ve Romanya’dan birer okulun paydaş olduğu proje kapsamında 11 öğrenci İsveç ve Finlandiya’ya gitti.
Kadışehri Şehit Adem Canpolat Ortaokulundan öğrenciler bu kez de Braila şehrinde bulunan Scoala Gimnaziala Romanu adlı okulun misafiri olarak Romanya’da bulunacak. Grup 19-26 Ekim 2014 tarihleri arasında yaklaşık 8 gün Romanya’da kalacak.
Farklı İklimler, Farklı Yaşamlar (Different Climates, Different Lifes) Projesinde ele alınan ana konunun iklim ve iklimin herkesin hayatında önemli bir faktörü olduğunu dile getiren Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan; “Burada amaç, ortaklığın eğitim sistemlerini karşılaştırmak, farklı kimliklere anlayışlı olan açık fikirli toplumlar oluşturmak, diğer kültür ve değerleri, gelenekleri, yaşam tarzlarını öğrenmek, iklimin bir açıdan sonuçları olan kültür, gelenek ,görenek, kıyafet, beslenme, dil gibi konularda ortakların çeşitliliklerini keşfetmek, dil becerilerini geliştirmek, aileleri çocukların özgür gelişimi için işe katarak okul- aile ortaklığını sağlamlaştırmak, öğrencilerin ve öğretmenlerin Avrupa ülkelerine olan ilgisini uyandırmak ve Avrupa kültürüne anlayışı ve farkındalığı geliştirmek, pedogojik açıdan diğer okullarla fikir ve tecrübe paylaşmak, takım çalışması becerilerini geliştirmek, modern iletişim teknolojilerini kullanabilmeyi geliştirmek” dedi.
Geziye katılacak öğrencilerin isimleri şöyle; “Buse Gezer, Fidan Öztürk, Hümeyra İpek, Sefanur Zararsız, Melek Demirel, Yasin Alper Yılmaz ve Yunus Sarp olarak belirlendi. Bu öğrencilere okulumuz personelinden Okul Müdürü Fedayi Kılıç ile öğretmenler Gülten Uzun, Habibe Eker, Abdurrahman Akam ve Sümeyya Öztürk.”

Editör: TE Bilişim