Aşure Günü programına, Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, çevre ilçelerden gelen belediye başkanları, Yavuhasan Köyü ilk-ortaokul müdürü Erkan Çağlar, köy muhtarı Ali Kaya, üniversite öğrencileri, çok sayıda çevreden gelen misafirler, köy halkı ve okul öğrencileri katıldı.
Yavuhasan ilk-ortaokul müdürü Erkan Çağlar yaptığı açılış konuşmasında, İlki gerçekleştirilen Aşure Gününün her gerçekleştirileceğini belirterek; “Çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerimiz oldu bu ilkini gerçekleştirdik. İnşallah bir dahaki yıllarda da bunu deva ettireceği, yaklaşık bin 300 kişiye aşure ve gözleme ikramında bulunduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Yavuhasan köyü halkı tarafından davetlilere semah gösterisi düzenlendi. Gösterilerin ardından bin 300 kişiye aşure dağıtımı yapıldı.
Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, Aşure Gününü düzenleyen köy halkına, köy muhtarı Ali Kaya’ya, okul müdürü Erkan Çağlar’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Aşure ve gözleme ikramının ardından Kaymakam Doğan ve misafirler köyde bulunan Cem Evini ziyaret ederek bir süre sohbet edildi.  

Editör: TE Bilişim