İlçe Kaymakamı Ali Doğan, Kadışehri İmam-Hatip Lisesi ve Şehit Doğan Özpolat Kız Teknik Meslek Lisesinde okuyan 20 öğrenci tarafından kurulan derneğin üyeleriyle bir araya geldi. 12-18 yaş arasındaki çocukların dernek kurma hakkına sahip olduklarını dile getiren Kaymakam Doğan, dernekler mevzuatında 2004 yılında yapılan değişiklikle çocukların da dernek kurmalarına hak tanındığını ve çocukların da kendi aralarında dernekleşerek, sivil toplum bilincinin yerleştirilmeye çalışıldığını belirtti.
Kaymakam Doğan, “Gülen Yüzler Derneği Kaymakamlığımız teşvikiyle kuruldu. İnşallah bu dernek aracılığıyla çocuklarımıza sivil toplum bilincini yerleştireceğiz. Çocuklarımıza kendi sorunlarını dile getirecekleri ve bunun için çözümler sunacakları bir platform sunmak istiyoruz. Bu derneği kuran çocuklarımızın amacı; eğitsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirilmesinde fırsat vererek topluma aktif bireyler olarak katılmalarını sağlayan ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmaların yürütülmesini sağlamaktır. Gençlerin böyle bir oluşum içinde olmaktan dolayı heyecanlı olduklarını gördüm. İnşallah biz de Kaymakamlık olarak onları pek çok faaliyette özellikler yardım faaliyetlerinde kullanmak istiyoruz. Böylece yaparak öğrenecekler” dedi.
Derneğin şu an Yozgat ilindeki tek çocuk derneği olduğunun da altını çizen Kaymakam Doğan, “Eminim, yaptıklarıyla da ilimizdeki ve bölgemizdeki diğer çocuklara ve gençlere de örnek olacaklardır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim