Bozdağ, Yozga’ın Kadışehri İlçesi’nde on yataklı devet hastanesi açılışıda yaptığı konuşmada Türkiye’nin sağlık alanında bir dönüşüm yaşadığını söyledi. Son 10 yılda Yozgat ve ilçelerine yapılan hizmetleri anlatan Bozdağ, “Türkiye’nin dört bir yanında tek kişilik odası, tuvaleti, lavabosu, banyosu içinde olan modern hastaneler yapıyoruz. İki yıl içerisinde bu dönüşümü Türkiye’mizin tamamında bitirmiş olacağız” diye konuştu.
Yozgat’taki sağlık yatırımlarını anlatan Bozdağ, “Yenilenen bütün hastanelerin yanı sıra ayrıca Şehir Hastanesi de yapıyoruz. Türkiye’de şuanda ilk etapta 34 yerde kurulması kararlaştırılmış bulunan Şehir Hastanelerinden biri Yozgat’ta başladı. Tam 2 bin 700 tane insanımız burada istihdam imkanı bulacak. Yozgat sağlık bakamından bir sağlık merkezi olduğu gibi aynı zamanda istihdam bakımından da bu hastane yeni bir kapı olacaktır. Doktor sayımızı artırma, yardımcı personel sayımızı artırma diğer ihtiyaçlarımızı giderme noktasında da hükümet olarak çok ciddi adımar attık.  Kadışehri’ndeki SSK’lı kardeşim eczaneden ilaç alamazdı. Bağ Kur’lu once tedavi olur parasını cebinden peşin öder, faturasını alır genel müdürlüğe müracaat eder ondan sonra parasının yüzde 70’ini alabilmek için iktidar vekillerinin kapısında yalvar yakar olurdu. Şimdi herkes sağlıktan istifade edebiliyor” dedi.
 “Dün hastalığı ile arkadaş olup yan gelip yatan insanımız hastalığı ile arkadaşlığı reddediyor, onu tedavi ettirecek imkanları kullanıyor ve onlardan istifade ederek tedavi olabiliyor” diyen Bozdağ, şöyle devam etti, “Ama dün öyle değil di bir kalp ameliyatı bir beyin ameliyatı veya başka bir ameliyat olmak için Kadışehri’nde kaç insanın tarlasını, traktörünü, ahırındaki hayvanını, dükkanı, malını sattığını ben bilirim. Tanıdığım çok dostlarım var burada. Dünün Türkiye’si hastalığın var mı malını sat tedavi ol Türkiye’siydi. Yokm malına kıymet veriyorsan tedavi olma derdinde dertlen Türkiye’sidir. Ama bu günün Türkiye’si hastlığın var mı devletin şefkat ve merhamet kolunun vatandaşın yanında yer aldığı, kuruş harcatmadan vatandaşına tedavi hizmetini sunduğu bir Türkiye’dir. Hamdolsun bununla iftihar ediyoruz, inşallah önümüzdeki önümüzdeki zaman içerisinde Türkiye sağlık hizmetleri noktasında bu gün geldiği noktadan daha ileri noktada olacak.”
Türkiye’de sunulan sağlık hizmetlerinin Avrupa Birliği’ne üye ülkelerinden ve Amerika’dan daha iyi seviyede olduğunu vurgulayan Bozdağ, “Türkiye’de sunulan sağlık hizmeti Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin hiç birinde Türkiye’deki kalitede sunulmamaktadır. Yine Türkiye’de sunulan sağlık hizmetleri Amerika’dan da daha iyidir. Çünkü biz sağlık alanında sağlıklı bir devrim, sağlıklı bir dönüşüm yaşadık. Şu sıra bakanlarımız sağlıkta dönüşümün hikayesini bakanlarımız dünyaya anlatıyor. Türkiye bu yönü ile dünyaya örneklik teşkil ediyor” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim