AŞK Vakfı Başkanı Dr. Ali Şakir Ergin, 10 Nisan 2015 tarihinde meydana gelen üzücü bir yangın sonucu kullanılamaz hale gelen Şeyh Hacı Ahmet Efendi Camii’nde dört farklı ekibin hızlı bir çalışma içerisinde olduğunu ve caminin ramazan ayına yetişemese de Kadir Gecesi veya Ramazan Bayramı’nda ibadete açılmış olabileceğini söyledi.
Ali Şakir Ergin, Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan camide müteahhit firmanın istenilen düzeyde hummalı bir çalışma içerisinde olduğunu beyan etti. Ergin, “Şu anda camide dört ekip çalışıyor. Sıvacılar, marangozlar, doğramacılar ve elektrikçiler. Doğramacılar, caminin ahşap aksamını yaptılar, kiremitleri döşeyerek çatıyı kapadılar. Yağmurdan-yaştan korumak adına en lazım olan şey buydu ve yerine getirdiler” dedi.
Ali Şakir Ergin, sıvacıların  hararetli bir şekilde çalışarak caminin kaba sıvasının bitmek üzere olduğunu, elektrikçilerin ise elektrik  tesisatını hallettiklerini belirterek, “Kaba sıva içeride yapılıyor, dışarıdaki ise bitmiş durumda. Caminin dış kısmında da bir dizi çalışmalar yapılıyor” şeklinde konuştu.

“ERKEN BİTECEK”
AŞK Vakfı Başkanı Dr. Ali Şakir Ergin, müteahhit firmanın güzel çalıştığını ve müteahhidin kendisine verilen süreden evvel çalışmaları tamamlayacağını beyan ettiğini söyledi.  Ali Şakir Ergin, çalışmaların aynı kalabalık ekiple, aynı hız ve sürat ile devam etmesi durumunda caminin ramazan ayına yetişmese de Kadir Gecesi’nde veya Ramazan Bayramı’nda ibadete açılabileceğini aktardı. Ergin, “Camimiz 10 Nisan tarihinde yanmıştı. Üzerinden bir sene geçti ve uzun süre cami kapalı kaldı. Ama cemaatimizde bir rahatsızlık olmadı, vakfın hizmet salonu vardı orayı ibadete açtık ve ibadethane olarak kullanmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

KANDİLİ KUTLADI

AŞK Vakfı Başkanı Dr. Ali Şakir Ergin, tüm Yozgat halkının Miraç Kandili’ni de kutladı. Ali Şakir Ergin, “Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz’in miraca teşrifinin yıl dönümü. Salı günü Recep ayının 27’inci gecesinin gündüzüydü gecesi ise kandiliydi. Bu vesileyle hem sizlerin hem de Yozgatlı hemşerilerimizin tamamının miraç kandilini tebrik ederim. Cenab-ı Hak’tan milli birlik ve beraberlik içerisinde, şu cennet vatanımızda huzur içerisinde, kardeşçe, sağlık ve afiyetle nice kandiller, miraçlar, ramazanlar nasip etmesini dilerim” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

AŞK Vakfı Başkanı Dr. Ali Şakir Ergin, yaşanılan süreçte kendilerine destek olan resmi kurum ve kuruluşlar ile Yozgat basınına teşekkür etti. Ali Şakir Ergin, “Basın mensuplarına  ayrıca teşekkür ederim. Zaman zaman geldiniz ve bizim sıkıntılarımızı dile getirdiniz. Eksiklikleri ve aksaklıkları dile getirdiniz. Bunlardan memnun olanlar oldu, rahatsız olanlar oldu. Ama kimseyi ilgilendirecek bir şey değildi. Sonunda her şey yoluna girdi ve geçte olsa ibadethanemiz inşallah orijinal şekliyle eski haline kavuşacak” dedi. Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün de cami tadilatını hassasiyetle takip ettiğini aktaran Ergin, “Her hafta ekipleri, mühendisleri ve mimarları buraya gelerek kontrol ediyorlar. Bizimle de diyalog halindeler. Anlayışlı bir birlik-beraberlik içerisinde işler düzenli ve ahenkli gidiyor. Herhangi bir rahatsızlık yok. İlginize teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 
Öte yandan Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü teknik personeli de camiye gelerek çeşitli inceleme ve kontrollerde bulundu.

Editör: TE Bilişim