Yerköy İlçesi Kumluca Köyü’nde kadın girişimci Ayşegül Aslan tarafından 15 bin metre kare alan üzerine Avrupa’nın en büyük tavuk çiftliği kuruluyor. Çiftliğin 1 buçuk milyon 500 bin liraya mal olacak yatırım bedelinin yüzde 65’i Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü tarafından hibe desteği olacak.
İşletme Sahibi Ayşegül Aslan, 3  bin metre karelik kapalı alan üzerinde tamamen Avrupa standartlarına uygun imkanlarda 50 bin tavuk üretimine sahip bir tesis oluşturduklarını söyledi.

Orta Anadolu’nun en büyük tavuk üretim tesisin Avrupa Birliği TKDK projesi olarak yüzde 65 hibe desteği aldığını belirten Arslan;
“50 bin başlık tavuk üretimi yapacağız tesiste. Avrupa Birliği TKDK tarafından yüzde 65 destekli. Projemiz onaylandı. Çalışmalara başladık. Tesisin kurulmasında Sayın Vekilimiz Osman Coşkun büyük katkı sağladı. Avrupa standartlı son sistem, her şey otomatik insan gücü olmadan üretim gerçekleşecek. İnsan gücü sadece günde üç defa girip ölü hayvanları toplayıp ölü hayvan çukuruna atmakta kullanılacak. Tamamlandığında Orta Anadolu’da en büyük kapasite tek tavuk üretimi olacak” dedi.

    Tesisi ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Osman Coşkun, yatırımcının kadın olmasının Yozgat ve Türkiye adına oldukça önemli olduğunu söyledi.
Özellikle Yozgat’ta kadınların iş hayatına katılımında eksiklik olduğunu kaydeden Coşkun; “O bakımdan da bu tesis tüm hanımlara örnek olacak. Onların da benzer girişimlerde bulunmalarını teşvik edecek bir yatırım. Tabi bu yatırımın yapılmasında hibe desteğinin sağlayan TKDK’nın çok büyük önemi var” dedi.

AK Parti hükümeti döneminde Yozgat’ta faaliyete başlayan TKDK’nın Anadolu yatırımcısının  desteklenmesi adına önemli  olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları söyledi:

“TKDK’nın Yozgat’ta faaliyete başlayan bir kurum. Dolayısıyla artık meyvelerini vermeye başlamış oldu. Daha da önemlisi bu coğrafya tavukçuluk için çok uygun. Bu tesis Avrupa standartlarında yapılması ile Anadolu’nun en önemli kuruluşu olacak. Birçok benzer kurum burada yerini alacak. İşletmenin kurulduğu alan aynı zaman Hayvancılık OSB bölgesi olarak planlanıyor. Yatırımın yapıldığı arazi yakın bir gelecekte bir birinden büyük fabrikaların faaliyette bulunduğu ve ülkemizin göz bebeği olan işletmelerin çalıştığı bölge haline gelecek. Dolayısıyla biz bu tür yatırımcıların desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Öncelikle de Yozgat’ta ve ilçelerinde bu yatırımların gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Yozgatlıların bu manada kadını ve erkeği ile birlikte bu çalışmalara destek vermesi çok önemli. Bu tesisi de bu bakımdan çok önemsiyoruz ve başından sonuna kadar hayata geçmesini istiyoruz.

    Yozgat tarım ve hayvancılıkla gelişime müsait bir coğrafyada. Burada yetişen meyve ve hayvanlar da tercih edilir ve kaliteli oluyor. Buradaki oksijen, rakım ve iklim yapısından dolayı hızlı bir şekilde yatırımların artmasını arzu ediyoruz. İnşallah bu yatırımlar hızlı bir şekilde peş peşe hayata geçecektir.”

Editör: TE Bilişim