Sorgun İlçesi Göğdecik Köyü’nde yaşayan Abidin ve Hazal Kuyumcu çifti, çocukları olmayınca evlatlık bebek almaya karar verir. İstanbul Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 8 aylık iken evlatlık aldıkları Mehmet Kuyumcu’nun engelliğini unutturan Kuyumcu çifti, kendi yuvalarında engelsiz bir dünya kurmayı başardı. 

‘ÇOCUK ENGELLİ ÇIKTI, GERİ ALALIM’

Anne Hazal Kuyumcu, 8 aylık iken evlatlık aldıkları Mehmet’in engelli olduğu anlaşılınca İstanbul Çocuk Esirgeme Kurumu’nun çocuğu geri alma teklifinde bulunduğunu söyledi. 
Kurum yetkililerinin üç-dört kez kendilerini arayarak ‘Hakkınız var, çocuğu alalım, geri değiştirelim’ dediklerini kaydeden anne Kuyumcu; “Bu teklif karşısında değiştirme gibi hiçbir düşünceye girmedik. Bu çocuk benim kaderim, şansım, kısmetim dedim. Bu çocuğu vermem, versem diri diri mezara girerim dedim. Yıllar geçtikçe biz bir birimize alıştık. İyi ki de vermemişim. O benim canım oğlum. Allah razı olsun oğlumdan. Bu gün 13 yaşında. Onun varlığı bana yük değil, büyük bir aşk, sevgi” dedi. 

ANNELERİN DEĞERİNİ BİLİN

Kuyumcu ailesinin oğlu Mehmet Kuyumcu ise, anne ve babasını çok sevdiğini söyledi. 
Engellilere ‘Annelerinizin kıymetini bilin’ çağrısında bulunan Mehmet; “Bütün engelliler annelerinin değerini bilsin. Onlar bizim her yükümüzü çeken, bizi bizimle yaşayan değerlerimiz” dedi. 

POLİS EŞLERİNDEN ENGELLİLERE SANDALYE 

Yozgat Engelliler Derneği ile Polis Eşleri Derneği tarafından yürütülen mavi kapak kampanyası kapsamında Mehmet Kuyumcu’ya bir de tekerlekli sandalye hediye edildi. 
İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar’ın eşi Nurcan Akpınar, “Biz polis eşleri derneği olarak bizler bir kapak kampanyası başlatmıştık. Sağ olsunlar bizlere Yozgat Engeller Derneği Başkanı Hamide Taşaslan hanım yardım ettiler, destek verdiler. Bizlerde böyle emniyet teşkilatı olarak bize bu kampanyamıza çok destek veren arkadaşlarımız oldu. İl dışlarından da destek olanlar oldu bizlerde böyle bir öğrencimizi sevindirmek istedik. Bu hediyemizi Mehmet Kuyucu kardeşimize hediye ettik. Ben bu kampanyanın devam etmesini istiyorum bilhassa geri dönüşümde. Herkesin duyarlı olmasını istiyorum bu bir kampanyadan ziyade günlük hayatımızda da yerleştirmemiz gereken geri dönüşüm olarak bizlere böyle güzel şeylerle geri dönüyor” dedi. 
İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan Erdil de; “Hamide Taşaslan, ‘’Bu gün kapaklara ben sadece aracılık yaptım kapaklarımız Türkiye Omurilik Felçliler Derneğine gidecek oradan da buraya bu gün 4 tane sandalyemiz geldi birisi de Mehmet kardeşimizin. Allah kısmet ederse bunun devam sürecek bu kapak kampanyamızdan geldiği sürece onrala aktarma yapacağız ben aracı kurum olduğu için gerçekten çok sevinçliyim” diye konuştu. 
Akülü tekerlekli sandalyesini teslim adan Mehmet Kuyumcu, polis eşlerinin kendisi için getirdiği pastayı da kesti. 

Editör: TE Bilişim