Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesine bağlı Narkotim ekipleri ile Şefaatli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordineli olarak düzenlediği operasyonda uyuşturucu satıcılarını kıskıvrak yakaladı. 
Ö.T ve H.İ isimli şahısların Şefaatli ilçesine uyuşturucu madde satacakları yönünde alınan ihbarı değerlendiren ekipler, şahısları yakalamak için oluşturulan uygulama noktasından beklemeye başladı.

Dur ihtarına uymayan otomobil sürücüsü ile polisler arasında filmleri aratmayacak türden bir kovalamaca yaşandı. Kovalamaca sırasında otomobilden bir cisim atıldığını gören polis, içerisinde 15 adet uyuşturucu hap ve satışa hazır vaziyette 4 adet fişek sentetik kannabionid maddesi ele geçirdi.  
Kısa süreli kovalamacanın ardından yakalanan şahıslardan Ö.T.’nin  il merkezinde bulunan ikametinde yapılan aramalarda; uyuşturucu madde ticaretinde kullanıldığı değerlendirilen şeffaf poşetler içerisinde 318 adet uyuşturucu hap, 7.14 gram sentetik kannabionid (bonzai) maddesi ve 2.91 gram Hint Keneviri Bitkisi tohumu ve 1 adet KİNG marka hassas terazi bulunarak el konuldu.
Ö.T,  H.İ Şüpheli şahıslar, işlemleri sonrası sevk edildikleri adli makamlarca Ö.T isimli şahıs, adli kontrol kararı ile serbest kalmış, H.İ şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilişim