Avrupa’nın kabuksuz kabak çekirdeğini Türkiye’de Yozgat’ta yetiştirmeye başlayarak bir ilki gerçekleştiren İşadamı Kamil Çınar’ın bu başarısı devletin en tepesine kadar ulaşmayı başardı. Yozgat’ta bir toplantı sırasında kabaklarıyla birlikte ziyaret ettiği Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a kabuksuz kabak çekirdeğini anlatan ve ikram eden İşadamı Çınar’ın girişimi destek buldu.
    Kabuksuz Kabak Çekirdeğinin aslında Avrupa’nın bilinen önemli gıdalarından bir tanesi olduğunu belirten Çınar, bir komşusunun tavsiyesi ile tanıdığı kabağı Yozgat’ta da yetiştirmeyi başardığını belirtti.
    Türkiye’de henüz bilinmeyen bu kabağın Yozgat’ta bir ara başı, testi kebabı gibi tanınabileceğini vurgulayan Çınar; “Amacım kabuksuz kabak çekirdeğini Yozgat’ta yaygın hale getirmek. Türkiye’de ilk olacak bir adımı biz Yozgatlılar olarak atıp kentimizle özdeşleştirebiliriz” dedi.
    Daha sonra kestiği kabakların içinden çıkan kabuksuz çekirdeklerden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz’e ikram eden İşadamı Çınar, olumlu netice aldı.
    Çınar yeni yılda kabak üretimini artıracağını belirterek, verilecek destekler sayesinde üretim kapasitesini artırmayı planladığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim