Ahmet Davutoğlu genel başkanlığındaki AK Parti’de genel seçimlere kadar geçecek süreçte TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın kabine görev alıp almayacağı Yozgat kamuoyunun gündeminde yer alan sıcak konulardan.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte AK Parti dün olağanüstü kongreyle yeni genel başkan ve başbakanı seçti. 40 bin kişinin katıldığı kongre sonrası Ahmet Davutoğlu partinin başına geçerken, yeni Türkiye senaryolarının çizildiği kongre sonrası kabinenin ne şekilde şekilleneceği Yozgat kamuoyunda tartışılan konular arasında yer aldı.

Ankara Arena Spor Salonunda gerçekleştirilen AK Parti Birinci Olağanüstü Büyük Kongresi'nin ardından Davutluoğlu başkanlığındaki yeni süreçte Yozgatlı siyasetçilere görev verip vermeyeceği tartışılıyor.

BOZDAĞ BAŞBAKAN YARDIMCISI MI?

AK Parti iktidarının temel taşlarından TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Kayserili olmasına karşın Yozgatlı kimliği ile tanınan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yeni Türkiye’de hangi statüde görev yapacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.
Siyasi gündemin sıcak olduğu Ankara kulislerinden edindiğimiz bilgiye göre Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ahmet Davutoğlu başbakanlığındaki yeni hükümette Başbakan Yardımcısı görevini üstleneceği konuşuluyor.

Bozdağ’ın yeni hükümette görev alması beklenti ve yatırımları devam eden Yozgat’ın geleceği adına da büyük önem taşıyor.
Öte yandan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, üç dönem şartına takılan siyasetçiler arasında yer alıyor. Ahmet Davutoğlu’nun yeni süreçte Çiçek’e, kabine dışındaki atama suretiyle mi görev vereceği yoksa genel merkez nezdinde bir görev mi verileceği gündemin tartışılan en önemli konularından bir tanesi.

Kayseri Milletvekili olmasına rağmen Yozgatlılığını her fırsatta dile getiren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın durumu da Davutoğlu’nun alacağı yeni karara bağlı. Yeni hükümet döneminde görevine devam etmesi beklenen isimlerden bir tanesi de Taner Yıldız.

Editör: TE Bilişim