Hacı adaylarının kutsal topraklarda kalacakları süre içerisinde herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için düzenlenen seminerler bugün tamamlandı. Yapılan eğitimin ardından hacı adayları, Kuran kursu bahçesine konulan Kabe maketi etrafında tavaf ibadetinin nasıl yapılacağını uygulamalı olarak öğrendi. Bugünkü uygulamalı eğitime, Yozgat merkez ve Şefaatli ilçelerinden hacı adayları katıldı.
    Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz tarafından detaylı bilgiler verildikten sonra hacı adayları Kabe maketi etrafında tavaf ibadetinin nasıl yapılacağını uygulamalı olarak öğrendi. Müftü Nuh Korkmaz, 29 Eylül'den itibaren Türkiye'den ilk hacı kafilesinin kutsal topraklara gideceğini söyledi. Korkmaz, "İl genelinden diyanet aracılığıyla toplam 516 hacı adayı kutsal topraklara gidecek" dedi.
    Hacı adayları ise Hac ibadeti için 4-5 yıldır beklediklerini belirterek, "İbadetimizi eksiksiz olarak yerine getirmek için çalışıyoruz ve seminerlere katıldık. Orada yapacağımız ibadetleri, detaylı bir şekilde öğrendik. İnşallah buradaki uygulamalı eğitim hacda bize çok faydalı olacak" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim