Yozgat’ın Kadışehri İlçesi’nde İl Özel İdaresi ve Kaymakamlık tarafından “Kadışehri İlçesi Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi” kapsamında 11 bin dekar arazi üzerine kurulan meyve bahçesi bereketi ile köyden şehre göçü tersine çevirdi. Yöre üreticisine yeni bir kazanç kapısı sağlayan proje sayesinde Avrupa’nın en büyük meyve bahçesi oluşturuldu. Bölgeye farklı bir vizyon kazandıran bahçe, Tokatlı çiftçilerin dikkatini çekti.
,
BAŞÇİFTLİK’TEN GELDİLER

Kadışehri üreticisinin yüzünü güldüren Kabalı Köyü’ndeki meyve bahçesini ziyaret eden Tokat Başçiftlik İlçesinden çiftçiler, bereketli meyve bahçelerine hayran kaldı.
Başçiftlik Kaymakamlığı tarafından organize edilen ziyarete 50 çiftçi katıldı. İlçe Kaymakamı Ali Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete Başçiftlik Kaymakamı Fatih Arıkoğlu, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tuncel, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının ardından meyvecilik sahasına geçen Başçiftlik heyeti, modern meyvecilik uygulamasını, tesis ve fidanları yakından inceledi. Projenin uygulama süreçleri ile yöre halkına ve ilçeye ekonomik ve sosyal katkısı hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oldu. Çiftçiler, Başçiftlik’e yapılması düşünülen 5 bin 200 dekar entegre meyvecilik projesinin önemli bir aşaması olan inceleme gezisinin son derece yararlı geçtiğini ifade ettiler.
Kabalı’ya gerçekleştirilen ziyaretten sonra Başçiftlik’ten gelen misafirlerimiz Tokat’ın Pazar ilçesinde bulunan Ballıca Mağarası ziyaretinin ardından ilçeden ayrılmdı.

KABALI BİR BEREKET PROJESİ

Kabalı Meyvecilik Projesi, 5 bin 344 dönüm arazi üzerine kuruldu 3 bin dönümü elma, bin dönümü kiraz, 400 dönüm amut, 350 dönüm şeftali üretimi gerçekleştirildi. 350 dönüm alan da geçtiğimiz yıl içerisinde kayısı üretimine geçildi. Yaklaşık bir kişinin istihdam edildiği proje, aşama aşama her geçen yıl üretim yelpazesini genişletiyor.

Editör: TE Bilişim