Dosta güven, düşmana korku salan Türk Jandarması’nın standında kurum faaliyetlerinin yanı sıra Yozgat Jandarma Komutanlığı’nda görevli eğitimli köpeklerde maharetlerini ve yeteneklerini sergiledi. Uzman personel tarafından eğitilen ve komutlandırılan eğitimli köpekler yetenekleriyle göz doldurdu. 
Jandarma’nın narkotik alanında görevli köpeklerinden Has, il genelindeki operasyonlarda yakaladığı uyuşturucu maddelerle, uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası olmayı başaran bir köpek. Son olarak Nisan ayında İl Jandarma Komutanlığı’nın Boğazlıyan ve Akdağmadeni’nde düzenlediği operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu yakalayan Has, sergide de her an hazır olduğunu gösterdi.

Jandarmanın diğer bir görevli köpeği Arıt ise kimyasal patlayıcı ve bomba uzmanı olarak kurum bünyesinde görevini gerçekleştiriyor. Hırçınlığı ile dikkat çeken Arıt’da görevini başarıyla yerine getiriyor. Üzüm adlı köpek ise iz tarama faaliyetlerinde İl Jandarma Komutanlığı personeline ciddi katkılar sunuyor. Jandarma’nın köpekleri sergide de bir gösteri gerçekleştirerek maharetlerini tüm vatandaşlara sergiledi.

Editör: TE Bilişim