İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı(ÇOGEP)kapsamında üç ili kapsayan izcilik kampı ve gezi programına Yozgat’tan katılan öğrenciler geziyi tamamlayarak Yozgat’a döndü.
Asayiş Daire Başkanlığı ve Türkiye İzcilik Federasyonu ile ortaklaşa yürütülen kardeşiz projesi kapsamında Yozgat Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü öncülüğünde okul idarecileri tarafından belirlenen 40 öğrenci çıktıkları Çanakkale gezisini Cumhuriyet Alanı’nda tamamladı. Cumhuriyet Alanı’nda toplanan izciler burada izci yemini ve izci marşını okuduktan sonra kendilerini karşılamaya gelen İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar’a plaket takdiminde bulundu. İzciler gezinin kendileri için verimli ve dolu dolu geçtiğini belirterek
“Ecdadımızın vatan ve millet uğruna verdiği mücadeleyi ve destansı azmini bizzat yerinde görüp tanıma fırsatımız oldu. Ülkemizin gerçek sahipleri olan biz gençlere ve bu fırsatı veren emniyet müdürümüz ve emniyet personelimize teşekkür eder bu tür gezilerin devam ederek diğer arkadaşlarımızın da buraları görmesini talep ve arz ederiz” dedi.
Emniyet Müdürü Saim Akpınar’da genç izcilere teşekkür ederek söz konusu gezi programlarının devam edeceğini ve ikinci etapta da bayan öğrencilerin gezi programına katılabileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim