Manevi atmosferi yüksek, duygu yüklü programda edilen dualar birlik ve beraberlik ve vatanın bekası için canlarını gözlerini kırpmadan verenler için oldu. 

Yozgat İl Müftülüğü, ‘İyilik Vakti hem bu Ramazan ve her zaman’ sloganı ile ülke genelinde 250 bin kişiye düzenlenmesi planlanan iftar programına ev sahipliği yaptı. Grand Ser Otel’de şehit ve gazi aileleri konuk edildi. 

İftar programına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı,  Diyanet İşleri Başkanlığı Dış Türkler Daire Başkanı Kazım Türkmen, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, ilçe müftüleri, daire müdürleri de katıldı. 

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘İyilik Vakti hem bu Ramazan ve her zaman’ sloganı ile Ramazan boyunca 250 bin engelli, kimsesiz çocuk, şehit ve gazi ailesine iftar daveti programladığını söyledi. 

Yozgat’ın şehit veren iller arasında önemli bir yere sahip olmasından dolayı Yozgat’ta şehit ve gazi aileleri ile iftarda buluşmayı uygun bulduklarını kaydeden Poçanoğlu; 

“Güzel bir iftar oldu. Şehit aileleri, gaziler il genelinde ilçe müftülerimiz gerekirse telefonla ulaşamazsa köylerine kadar giderek davet ettiler.
Vasıtalar temin etmek suretiyle Yozgat’a kadar getirdiler. İyi bir katılım oldu. Bu alanda yapılmış en güzel organizasyonlardan bir tanesiydi. 
Diyanet İşleri Başkanlığı ‘İyilik Vakti’ hem bu Ramazan ve her zaman iyilik vakti başlığında 250 bin insanımıza iftar verecek. Engelliler, çocuk evleri, sevgi evleri, rehabilitasyon merkezleri, şehit aileleri ve gaziler şeklinde olacak. Yozgat için de şehit ve gazisinin çok olması sebebiyle şehit aileleri ve gazilerimize iftar vermeyi uygun bulduk. 81 ilde kurulan iyilik sofralarından bir tanesi Yozgat’ta açılmış oldu” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim